Ναυάγιο Δύστος - Κύμη Ευβοίας

κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Ένα από τα τραγικά ναυάγια των τελευταίων χρόνων είναι αυτό του "Δύστος", στο οποίο χάθηκαν είκοσι ψυχές το 1996.
Η κατάδυση σε ένα πλοίο που έχει τέτοια τραγική ιστορία, σίγουρα προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα και επιτάσσει να φερόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο ναυάγιο, όπως άλλωστε και σε κάθε "υγρό" τάφο.


Διαβάστε περισσότερα..
Υποβρύχια Σπηλαιολογία: Ανακαλύπτοντας την 7η Ήπειρο

κείμενο-φωτό: Αργύρης Αργυριάδης

Η σπηλαιοκατάδυση, μαζί με τις βαθιές καταδύσεις και το TRIMIX αποτελούν διαχρονικά έναν αδιαφιλονίκητα μυστηριακό πόλο για τον επίδοξο αυτοδύτη. Η ιδέα μιας βαθιάς κατάδυσης, ο μαγικός τριψήφιος αριθμός βάθους, αλλά και η συγκίνηση της διείσδυσης σε ένα υποβρύχιο σπήλαιο, είναι πολύ δυνατοί φαντασιακοί παράγοντες αυτοεκπλήρωσης του ατόμου από τα τετριμμένα και την καθημερινότητα. Η αναφορά δε σε αυτά προκαλεί άμεσα το ενδιαφέρον για αυτόν που τα κάνει, ενώ συχνά η επίτευξη τους, εμπεριέχει και το ηρωικό στοιχείο σε συνάρτηση με την προσλαμβάνουσα επικινδυνότητα. Σε μια εποχή ασημαντότητας, ο βαθύτης trimiκτης, ή ο ατρόμητος σπηλαιοδύτης αποτελούν μυστηριακές φιγούρες στον πολύ κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα..
Εισαγωγή στην Τεχνική Κατάδυση

κείμενο-φωτό: Αργύρης Αργυριάδης

Με τον όρο "Τεχνική Κατάδυση" περιγράφονται καταδυτικές δραστηριότητες όπως η Σπηλαιοκατάδυση και η Ναυαγιοδιείσδυση, που υπήρχαν πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση του ίδιου του όρου αλλά και γενικά οι καταδύσεις με μεικτά αέρια ή/και που χρήζουν αποσυμπίεσης. Είναι δηλαδή εκτός των ορίων των καταδύσεων αναψυχής  σε χρόνο βάθος ή και περιβάλλοντα, ενώ πραγματοποιούνται δε με ειδικό εξοπλισμό και μεθόδους.


Διαβάστε περισσότερα..
Ταξιδευτές των ωκεανών

Από τη ∆υτική Αφρική ως τη Νότια Αµερική για την εξεύρεση τροφής και µετά πίσω στην Αφρική για να φτιάξει στην άµµο φωλιά ώστε να γεννήσει τα αυγά της. Το χιλιάδων χιλιοµέτρων ταξίδι της θαλάσσιας χελώνας διαρκεί µήνες, ακόµη και χρόνια, και για πρώτη φορά κατάφεραν να το χαρτογραφήσουν οι επιστήµονες.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Πόρτο Χέλι - Το Βυθισμένο υδροπλάνο της Κοιλάδας

κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς

Η Κοιλάδα βρίσκεται πριν το Κρανίδι (τρία χιλιόμετρα) και είναι το ψαροχώρι της περιοχής με μεγάλο αλιευτικό στόλο, αν λάβουμε υπόψη και το μέγεθος του χωριού (μόλις 1.000 κάτοικοι). Έχει ένα πολύ καλό λιμάνι γεμάτο από καΐκια, βάρκες, τράτες και ανεμότρατες.


Διαβάστε περισσότερα..
Ταξιδιωτικό στην Κρήτη

κείμενο Παναγιώτης Τασιαδάμης

φωτογραφίες Παναγιώτης Τασιαδάμης-Κώστας Λαδάς

Aπό καιρό λέγαμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι..


Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να αποτυπωθούν κάποια πράγματα, θα προσπαθήσουμε να ξανακάνουμε το ταξίδι μας από αυτές τις σελίδες πια, μεταφέροντας όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το νησί και καταλαβαίνουν την ανάγκη ενός ταξιδιώτη να «γυρίσει» πίσω στον κόσμο όλα αυτά που του προσέφερε το ταξίδι του.


Διαβάστε περισσότερα..
Ταξιδιωτικό στην Κύθνο

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Η Κύθνος, είναι ένας ιδανικός προορισμός για αυτοδύτες.. Όχι μόνο γιατί είναι ενα πανέμορφο νησί, πολύ κοντά στην Αθήνα, ούτε μόνο γιατί έχει πανέμορφους βυθούς και πολλά φανταστικά σημεία για κατάδυση, αλλά και γιατί λειτουργεί σε αυτή ένα υπέροχο καταδυτικό κέντρο που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη και να κάνει πράξη κάθε σας επιθυμία. Και όλα αυτά σε ένα υπέροχο κεφάτο και φιλικό κλίμα..


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 85 - 91 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα