Το ναυάγιο του Τιτανικού καταστρέφεται

TitanicΕίκοσι επτά στελέχη βακτηρίων έχουν σχηματίσει μια καταστροφική “αλυσίδα” που μοιάζει με “σταλακτίτες” σκουριάς που τρώτε αργά το ιστορικό ναυάγιο του  Τιτανικού.
 


Διαβάστε περισσότερα..
Motorship "Κασσάνδρα"

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Ναυάγιο ΚασσάνδραΑν μπορούσαμε να απονείμουμε τον τίτλο του "Φωτογραφικού" ναυαγίου, σίγουρα το Κασσάνδρα θα τον διεκδικούσε με μεγάλες αξιώσεις. Ακόμη κι αν είναι σπασμένο στην μέση, παραμένει απολύτως εντυπωσιακό και προκαλεί κάθε αυτοδύτη να περιηγηθεί ανάμεσα στα κομμάτια του, προσπαθώντας με την φαντασία του να του δώσει την αρχική του μορφή..


Διαβάστε περισσότερα..
Νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση από τον William Trubridge

Τη Δευτέρα 13/12/2010 ο William Trubridge κατάφερε ό, τι είχε θεωρηθεί από καιρό  ακατόρθωτο: να καταδυθεί σε βάθος 100 μέτρων, με μία ανάσα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και τα πόδια του.

Ο Νεοζηλανδός δεν φορούσε βατραχοπέδιλα και βάρη και δεν χρησιμοποίησε “έλκηθρο” κατά τη διάρκεια της καθόδου. Επίσης, δεν έκανε χρήση αερόσακου για να φτάσει γρήγορα στην επιφάνεια μετά από την κατάδυση του. Φορούσε μόνο μία λεπτή στολή και ήταν “οπλισμένος” με τρομερή θέληση.


Διαβάστε περισσότερα..
Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια .

κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς

Κατά την παραμονή μου στην Κάλυμνο, στους Αγώνες Σκανταλόπετρας, είχα την ευκαιρία μετά το τέλος των προπονήσεων να γνωρίσω μερικές υποβρύχιες ομορφιές που κρύβει το νησί των σφουγγαράδων. Με τους υπόλοιπους αυτοδύτες που είχαν τον ρόλο των κριτών βυθού και με τη βοήθεια του πολύ καλού μας φίλου Γρηγόρη κάναμε μερικές καταδύσεις στο Νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και στην περιοχή από τα Θέρμα μέχρι και τα Βλυχάδια.


Διαβάστε περισσότερα..
Eurobulker X - Λευκαντί Ευβοίας

Παναγιώτης Τασιαδάμης

Το γνωστό μας Eurobulker X, είχε την ατυχία να ναυαγήσει σε μια περιοχή που δεν προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες ώστε να ακολουθήσει νέα καριέρα, πλέον ώς αξιοθέατο. Ακόμα και έτσι όμως, παραμένει ένας εντυπωσιακός προορισμός, καθώς το μέγεθος του, αλλά και η θέση την οποία έχει στο νερό μπορούν πάντοτε να εντυπωσιάζουν τους αυτοδύτες, ιδίως αν φανούν τυχεροί και το συναντήσουν κάποια μέρα με καλή ορατότητα..


Διαβάστε περισσότερα..
Σκανταλόπετρα

φωτό Kώστας Λαδάς

Η σκανταλόπετρα είναι ένα υπέροχο άθλημα άπνοιας , που προβάλει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Όπου και αν έχει φιλοξενηθεί κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της ευγενικής άμιλλας, της ισότητας , της πατροπαράδοτης Oλυμπιακής «απλότητας» που εστιάζει στον «γυμνό» αθλητή με μόνα εφόδια αυτά του καθαρού μυαλού, της ισχυρής θέλησης και του υγιούς σώματος.


Διαβάστε περισσότερα..
Διοργάνωση ενός καθαρισμού βυθού

Κείμενο : Παναγιώτης Τασιαδάμης,Φωτογραφίες: Κώστας Λαδάς

Πολλοί από εμάς, είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε σε μεγάλο αριθμό καθαρισμών βυθού και να νιώσουμε μεγάλη ευχαρίστηση βλέποντας να παίρνουν τον δρόμο που εξ αρχής θα έπρεπε να πάρουν, όλα αυτά τα αντικείμενα που πνίγουν τον βυθό και τους κατοίκους του.

Μέσω των πολλών αυτών διοργανώσεων, ανακαλύψαμε πολλούς τρόπους ώστε να κάνουμε την δουλειά μας να αποδίδει καλύτερα και περισσότερο, ενώ μάθαμε πως η επιτυχημένη διοργάνωση είναι συνδυασμός συνεργασίας διαφόρων φορέων.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά, όλα τα βήματα και τις λεπτομέρειες που μπορούν να φέρουν την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στην διοργάνωση που θέλουμε να κάνουμε.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 99 - 105 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα