Ερυθρός τόνος: του απομένουν 8 μέρες ζωής

ΤόνοςΑκτιβιστές της Greenpeace ζητούν προστασία του θαλάσσιου πλούτου κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του τόνου του Ατλαντικού (ICCAT) στο Παρίσι. Οι ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν σήμερα - κατά την έναρξη της εν λόγω συνάντησης- για τη συνεχιζόμενη υπεραλίευση του απειλούμενου ερυθρού τόνου, κρεμώντας πανό στο συνεδριακό κέντρο με μήνυμα «Ερυθρός τόνος: απομένουν 8 μέρες ζωής».
Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπαθεί να κατεβάσει το πανό. Η Greenpeace ζητεί από την ICCAT να σταματήσει την αλιεία ερυθρού τόνου, μέχρι να ανακάμψει ο πληθυσμός του.


Διαβάστε περισσότερα..
Το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου

Λέγεται AquaDom (που σημαίνει υδάτινος θόλος) και βρίσκεται στο εσωτερικό ενός συγκροτήματος κτηρίων στο Βερολίνο.
Είναι ένα κυλινδρικό ενυδρείο ύψους 25 μέτρων και διάμετρο πάνω από 11 μέτρα. Περιέχει κάτι λιγότερα από 1.000.000 λίτρα θαλασσινού νερού και πάνω από 2.500 ψάρια, τα οποία ταΐζονται καθημερινά από δύο δύτες πλήρους απασχόλησης. Η κατασκευή του στοίχισε σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ.
Στο εσωτερικό του θόλου βρίσκεται ένα ασανσέρ χωρητικότητας 48 ατόμων. Τα τοιχώματά του είναι από διάφανο υλικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του AquaDom να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.


Διαβάστε περισσότερα..
Το ταξίδι του λευκού καρχαρία προς τη Μεσόγειο

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες, που υπάρχουν και στην Μεσόγειο, αλλά σπάνια εμφανίζονται, έφτασαν για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή πριν από περίπου 450.000 χρόνια προερχόμενοι από την Αυστραλία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η ανάλυση του γενετικού υλικού δείχνει ότι πιθανότατα επρόκειτο για μια «λάθος στροφή» που πήραν θηλυκοί καρχαρίες που εγκυμονούσαν και, χωρίς να το θέλουν, βρέθηκαν στη Μεσόγειο. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, υπό τον θαλάσσιο βιολόγο Λέσλι Νομπλ εκτιμούν ότι μία κλιματική αλλαγή ανάμεσα σε δύο περιόδους παγετώνων ανάγκασε τους προγόνους των καρχαριών (του είδους Carcharodon carcharias) να αναζητήσουν άλλες θάλασσες.


Διαβάστε περισσότερα..
Σαρμ ελ- Σεΐχ

Σαρμ ελ- Σεΐχ
Καρχαρίες τρομοκρατούν το διάσημο θέρετρο της Αιγύπτου

Πανικό έχει προκαλέσει στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σεΐχ ο θάνατος 70χρονης γερμανίδας τουρίστριας από καρχαρία την περασμένη Κυριακή.Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν ακρωτηριαστεί στο ίδιο θέρετρο τέσσερις τουρίστες- τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός.
Οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν την πρόσβαση στις παραλίες και προσπάθησαν να πιάσουν τον καρχαρία κατά μήκος των ακτών του Σαρμ ελ- Σεΐχ, θέρετρου το οποίο προσελκύει περίπου τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Τελικώς, κατόρθωσαν να σκοτώσουν δύο καρχαρίες, με αποτέλεσμα να ξανανοίξουν οι ακτές.

Διαβάστε περισσότερα..
Εξελίξεις στο Σαρμ ελ-Σεΐχ

Οι Αμερικάνοι επιστήμονες που κληθήκαν στο μεγαλύτερο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ-Σεΐχ παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν το «χειρότερο σενάριο». Κατέληξαν ότι η έξαρση των επιθέσεων σε κολυμβητές - δύτες ήταν έργο τουλάχιστον δύο καρχαριών.


Διαβάστε περισσότερα..
25η NATEX 2011

Natex 2011

 

25η NATEX 2011

ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

1-5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011


Διαβάστε περισσότερα..
Νέα έκδοση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τουβλάκια Λέγκο

Και δεν είναι παιγνίδι.

Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το σημαντικότερο ίσως τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο και σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, δεν έχει σταματήσει να κεντρίζει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 92 - 98 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα