Τρίτο λιμανάκι Βουλιαγμένης

κείμενο-φωτο Κώστας Λαδάς

Σε απόσταση 12χλμ από το κέντρο της Αθήνας και μόλις 1 χμ πριν την Παραλία της Βάρκιζας πάνω στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου βρίσκεται το 3ο Λιμανάκι της Βουλιαγμένης.Ονομάζεται έτσι γιατί είναι ο 3ος κατά σειρά κόλπος μετά την λίμνη της Βουλιαγμένης, Σημείο που φιλοξενεί αρκετές παρέες αυτοδυτών αλλά και σχολές καταδύσεων !


Διαβάστε περισσότερα..
Όρμος Καταφυγή

κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς

Συνέχεια της παραλιακής λεωφόρου Σουνίου και ακολουθώντας την ακτογραμμή με τους πολυάριθμους μικρούς κόλπους συναντάμε τον αμφιθεατρικά κτισμένο οικισμό Καταφυγή αμέσως μετά το Θυμάρι!

Δυο μικρές παραλίες προστατευμένες από Ανατολικούς ,Βόρειους και Δυτικούς ανέμους ,που χωρίζονται από ένα λόφο που φιλοξενεί στην κορυφή του ένα γραφικότατο εκκλησάκι.


Διαβάστε περισσότερα..
Δεύτερο Λιμανάκι Βουλιαγμένης

κείμενο-φωτό Κώστας Λαδάς

 Δεύτερο Λιμανάκι.Ξακουστό, γιατί εδώ βρίσκεται το πηγάδι του οποίου
ο βυθός του βρίσκεται στα 30 μέτρα. Το λιμανάκι είναι ιδανικό για την βαθειά βουτιά του AOW,
για τα σχολεία που κάνουν οι ελεύθεροι δύτες αλλά και για την διαδρομή που μπορούμε να ακολουθήσουμε η οποία σε όλα της τα βάθη κρύβει εκπλήξεις.


Διαβάστε περισσότερα..
Ναυάγιο φορτηγού πλοίου "ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ" στον Πάτροκλο

κείμενο-φωτο: Κώστας Λαδάς, Σωκράτης Καράλης

Στις 6/1/78 το φορτηγό πλοίο "ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ" μετά από προσπάθειες να αγκυροβολήσει στο νότιο υπήνεμο τμήμα της βραχονησίδας Πάτροκλος, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν, προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στα βράχια και βυθίστηκε! Όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν στην στεριά σώοι.


Διαβάστε περισσότερα..
Και το όνομα αυτής... Ατλαντίς

κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Ένα όνομα που συνήθως ακολουθεί το επίθετο "Χαμένη". Είτε είναι λοιπόν, είτε όχι "χαμένη", το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι ξεχασμένη.
Ας δούμε λοιπόν κάποια πράγματα σχετικά με το μυθικό αυτό μέρος, μιας που δεν είναι λίγοι αυτοί οι αυτοδύτες που κάποια στιγμή έπιασαν τον εαυτό τους να φαντασιώνεται πως σε μια κατάδυση μπορεί να βρεθούν να θαυμάζουν τον Ναό του Ποσειδώνα στην ακρόπολη της Ατλαντίδος.


Διαβάστε περισσότερα..
Ναυάγιο motorship "Καλή Τύχη", Αγ.Κυριακή Τρίκερι

κείμενα-φωτό: Κώστας Λαδάς

Το motorship“Καλή Τύχη” είναι κατασκευασμένο στην Ολλανδία και βυθίστηκε μέσα στο λιμάνι της Αγ. Κυριακής το 1975. Με μήκος 36 μέτρα και με βαθύτερο σημείο τα 17 μέτρα και ρηχότερο τα 3 μέτρα ,αποτελεί έναν καταδυτικό προορισμό προσιτό ακόμα και σε αρχάριους δύτες.


Διαβάστε περισσότερα..
Προφήτης Ηλίας - Αγία Μαρίνα Λαυρεωτικής

Με την Αττική οδό να διευκολύνει τα πράγματα, μια κατάδυση στην περιοχή της Κερατέας - Λαυρίου είναι έυκολη υπόθεση όταν δεν υπάρχει σκάφος και όταν θέλουμε να κάνουμε μια χαλαρή κατάδυση, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε τον εξοπλισμό μας για αρκετές εκατοντάδες μέτρα..


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 106 - 112 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα