Θα ήθελες να κάνεις ένα στοιχειώδες κέντρο επανελέγχου φιαλών?

Κείμενο - Φώτο: Μιχάλης Βενιός

Ώστε, θέλεις να κάνεις ένα κέντρο επανελέγχου φιαλών αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Καλά λοιπόν, θα σου περιγράψω τι είναι περίπου και πως λειτουργεί ένα στοιχειώδες κέντρο επανελέγχου φιαλών από Χάλυβα άνευ ραφής (Μπορείς να βάλεις και φιάλες φτιαγμένες από κράμα αλουμινίου.. αλλά είπαμε για στοιχειώδες κέντρο που σημαίνει όσο πιο απλό γίνεται). Όμως πίστεψε με ακόμα και αυτοί που έχουν ένα τέτοιο κέντρο δεν είμαι σίγουρος αν πιστεύουν πως έτσι πρέπει να είναι.


Διαβάστε περισσότερα..
«Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιερ-Υβ Κουστώ

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στο ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε η δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιέρ-Υβ Κουστώ και του υδροβιολόγου του National Geopraphic Enric Sala, παρουσία του ίδιου του Πιέρ-Υβ Κουστώ. Το ντοκιμαντέρ συγκρίνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο βυθό της Μεσογείου φανερώνοντας τη ρύπανση, την υποβάθμιση των υδάτων, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη μείωση των αλιευμάτων με λήψεις που έγιναν πριν από δεκαετίες από τον διάσημο θαλάσσιο εξερευνητή Ζακ-Υβ Κουστώ.


Διαβάστε περισσότερα..
Εργαστήριο Technical Diving Experience – Πηγές Λούρου

Στις 27 Οκτωβρίου στη λίμνη – πηγών Λούρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εργαστήριο Technical Diving Experience για δύτες αναψυχής. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι το πρώτο που διεξάγεται εκτός Αττικής.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Κολύμπησαν προς την ελευθερία

Κολύμπησαν προς την ελευθερία

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και στα νερά της θάλασσας πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους 18ο C, ξεκινάει η προσπάθεια επανένταξης των χελωνών στο φυσικό τους περιβάλλον για να μην μείνουν όλο τον χειμώνα στις δεξαμενές περίθαλψης του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Έτσι λίγο πριν από το τέλος του Νοέμβρη τρεις θαλάσσιες χελώνες που διασώθηκαν από ευαισθητοποιημένους πολίτες σε διαφορετικά σημεία της χώρας ξαναγύρισαν στο απέραντο γαλάζιο σπίτι τους.


Διαβάστε περισσότερα..
In memory of J. J. Bolanz

Στην μνήμη ενός υπέροχου και ευγενικού ανθρώπου, που δεν πρόκεται ποτέ να ξεχάσω.

Πάντα τις μέρες αυτές είμαι στο υγρό στοιχείο τιμώντας την μνήμη του.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Άδηλα ‘Υδατα: Λίμνη Πηγών Λούρου

Κείμενο: Αργύρης Αργυριάδης -Πάνος Κρητικάκος
Φώτο-Video: Νίκος Γκίκας

Στις 27/10 ξεκινήσαμε με τον Νίκο από Αθήνα με ένα αμάξι φορτωμένο με αρκετό καταδυτικό εξοπλισμό για να καλύψει όλες τις υποβρύχιες έρευνες που είχαμε προγραμματίσει για το τριήμερο.


Διαβάστε περισσότερα..
Άδηλα ‘Υδατα: Ήπειρος

Το τετραήμερο 27 – 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΑΔΗΛΑ ΥΔΑΤΑ αποστολή στην περιοχή της Πρέβεζας & της Ηπείρου. Στόχος της αποστολής ήταν να γίνει έρευνα και αυτοψία στις κυριότερες λίμνες της περιοχής και να διαπιστωθεί η δυνατότητα τους για κατάδυση & περαιτέρω εξερεύνηση.

 


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 8 - 14 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα