Το Πετροκάραβο στις Σπέτσες

κείμενο, φωτογραφία, βίντεο: Κώστας Λαδάς

Απέραντο γαλάζιο, βαθύ μπλε, μονόπτερα στην μέση του πουθενά, αποχές που κόβουν την ανάσα, κατάδυση χαλάρωσης αλλά και κατάδυση για γερά νεύρα και εμπειρία! Όλα αυτά τα συνδυάζει η μικρή βραχονησίδα Πετροκάραβο που βρίσκεται Βορειοδυτικά των Σπετσών, με βάθη και μορφολογία για όλα τα γούστα και επίπεδα κατάδυσης!


Διαβάστε περισσότερα..
Κατάδυση στην Ανατολική Μακεδονία

κείμενο: Γιώργος Αλεξόπουλος
φωτο:  Γ. Αλεξόπουλος - Χαράλαμπος Ντιριντής


Όταν αναφερόμαστε για καταδύσεις στην Μακεδονία, η σκέψη μας πηγαίνει αυτόματα στα πεντακάθαρα νερά της Χαλκιδικής. Υπάρχει όμως και μια άλλη Μακεδονία με περιοχές εξίσου πανέμορφες, όπου μπορεί κανείς να συνδυάσει οικογενειακές διακοπές, κατάδυση και διασκέδαση


Διαβάστε περισσότερα..
Σπήλαιο Ελεφάντων στην Κρήτη

κείμενο-φωτό:  Κώστας Λαδάς

Στην περιοχή Δρέπανο του Ακρωτηρίου στο νομό Χανίων και έξω από τον κόλπο της Σούδας, βρίσκεται το σπήλαιο Ελεφάντων το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία από ψαροντουφεκά.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια .

κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς

Κατά την παραμονή μου στην Κάλυμνο, στους Αγώνες Σκανταλόπετρας, είχα την ευκαιρία μετά το τέλος των προπονήσεων να γνωρίσω μερικές υποβρύχιες ομορφιές που κρύβει το νησί των σφουγγαράδων. Με τους υπόλοιπους αυτοδύτες που είχαν τον ρόλο των κριτών βυθού και με τη βοήθεια του πολύ καλού μας φίλου Γρηγόρη κάναμε μερικές καταδύσεις στο Νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και στην περιοχή από τα Θέρμα μέχρι και τα Βλυχάδια.


Διαβάστε περισσότερα..
Τρίτο λιμανάκι Βουλιαγμένης

κείμενο-φωτο Κώστας Λαδάς

Σε απόσταση 12χλμ από το κέντρο της Αθήνας και μόλις 1 χμ πριν την Παραλία της Βάρκιζας πάνω στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου βρίσκεται το 3ο Λιμανάκι της Βουλιαγμένης.Ονομάζεται έτσι γιατί είναι ο 3ος κατά σειρά κόλπος μετά την λίμνη της Βουλιαγμένης, Σημείο που φιλοξενεί αρκετές παρέες αυτοδυτών αλλά και σχολές καταδύσεων !


Διαβάστε περισσότερα..
Όρμος Καταφυγή

κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς

Συνέχεια της παραλιακής λεωφόρου Σουνίου και ακολουθώντας την ακτογραμμή με τους πολυάριθμους μικρούς κόλπους συναντάμε τον αμφιθεατρικά κτισμένο οικισμό Καταφυγή αμέσως μετά το Θυμάρι!

Δυο μικρές παραλίες προστατευμένες από Ανατολικούς ,Βόρειους και Δυτικούς ανέμους ,που χωρίζονται από ένα λόφο που φιλοξενεί στην κορυφή του ένα γραφικότατο εκκλησάκι.


Διαβάστε περισσότερα..
Δεύτερο Λιμανάκι Βουλιαγμένης

κείμενο-φωτό Κώστας Λαδάς

 Δεύτερο Λιμανάκι.Ξακουστό, γιατί εδώ βρίσκεται το πηγάδι του οποίου
ο βυθός του βρίσκεται στα 30 μέτρα. Το λιμανάκι είναι ιδανικό για την βαθειά βουτιά του AOW,
για τα σχολεία που κάνουν οι ελεύθεροι δύτες αλλά και για την διαδρομή που μπορούμε να ακολουθήσουμε η οποία σε όλα της τα βάθη κρύβει εκπλήξεις.


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] [3] next
Items 1 - 7 of 16 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα