Καθαρίζουμε το βυθό..μαθαίνουμε το βυθό! 10.05.2015

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού», διοργάνωσε περιβαλλοντική εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Βούλας, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 με τίτλο: «Καθαρίζουμε το βυθό, μαθαίνουμε το βυθό».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 35 μαθητές και μαθήτριες από τις περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων, του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.
Η πρώτη φάση της διοργάνωσης προέβλεπε ενημέρωση των παιδιών και πραγματοποιήθηκε στις 30.04.2015 με αντίστοιχες παρουσιάσεις στα σχολεία τους και φυσικά ήταν απολύτως ξεκάθαρο πως ανυπομονούσαν να βρεθούν στο πεδίο της δράσης.


Διαβάστε περισσότερα..
Let’s do it Greece 2015 - Καθαρισμός βυθού στην Γλυφάδα 26.04.15

H «ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it”, η οποία έγινε ένας θεσμός και μια τεράστια γιορτή εθελοντισμού για την Ελλάδα, πραγματοπoίησε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας.
Η οργάνωσή μας, πιστή στο όραμα που περιγράφεται με το πρόγραμμα «Φωνή Βυθού», συμμετείχε και την φετινή χρονιά ενεργά στην καμπάνια “let’s do it Greece” σε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τη διάδοση του σπουδαίου αυτού μηνύματος.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στην παραλία Γλυφάδας 12.10.2014
H MKO ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, πραγματοποίησε καθαρισμό βυθού στην παραλία Γλυφάδας, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.
 
Η συγκεκριμένη περιοχή έχει επιλεγεί απο το επιστημονικό τμήμα της οργάνωσής μας ως περιοχή παρατήρησης του ρυθμού μεταβολής της ποσότητας των ρύπων που συγκεντρώνονται ανα περίοδο, την προέλευση τους καθώς και την επίδραση των εθελοντικών δράσεων στο οικοσύστημα της περιοχής.
 
 

Διαβάστε περισσότερα..
Ο "Σιωπηλός Κόσμος" στην Κόρινθο 4 έως 25 Ιουλίου 2014

Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ θα φιλοξενηθεί  στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου από τις 4 μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2014 Τα εκθέματα που παρουσιάζονται σε αυτήν, συμπεριλαμβάνουν πανέμορφους θαλάσσιους οργανισμούς και μαγευτικά υποθαλάσσια τοπία, αλλά και σκουπίδια που ρίχτηκαν στις θάλασσες, η ποικιλία των οποίων είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε φαντασία.
Στόχος του «Σιωπηλού Κόσμου» δεν είναι μόνο να μεταφέρει τους επισκέπτες του στις ομορφιές και τα θαύματα του υποβρύχιου κόσμου, αλλά να τους αφυπνίσει και να αναδείξει την ανάγκη για την προστασία του.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων στην Λυγιά Λευκάδος 28/29.06.2014

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Επιμορφωτικό και Αθλητικό σύλλογο Κατούνας Λευκάδος, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο εθελοντικών υποβρυχίων καθαρισμών στην Λυγιά Λευκάδας στις 28 και 29 Ιουνίου 2014.

Η οργάνωσή μας ανταποκρίθηκε έμπρακτα στην πρόσκληση του ιδιαίτερα δραστήριου και ευαισθητοποιημένου συλλόγου  και οι 17 εθελοντές που ταξίδεψαν για να συμμετάσχουν στην δράση είχαν την ευχαρίστηση να δουλέψουν μαζί με ανθρώπους που απέδειξαν στην πράξη πόσο αγαπούν τον τόπο τους, αποδεχόμενοι την ευθύνη για να παραδώσουν στις επόμενες γενεές, κάτι καλύτερο από αυτό που «βρήκαν».


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στην Σκάλα Ωρωπού 15.06.2014

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με  ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ωρωπού και την υποστήριξη του Ναυταθλητικού Ομίλου Ωρωπού,  στα πλαίσια της 3ης Περιβαλλοντικής Εβδομάδας 2014 Δήμου Ωρωπού πραγματοποίησαν  καθαρισμό βυθού στην Σκάλα Ωρωπού, την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Μια συνεργασία που μετράει ήδη τρείς πραγματοποιημένες κοινές δράσης, έφερε και πάλι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ακόμη και αν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες πραγματοποιήθηκε η οικολογική δράση δεν ηταν οι καταλληλότερες.


Διαβάστε περισσότερα..
Οι Υδροναύτες στο "σπιτάκι της σοκολάτας" 05.06.14

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο νηπιαγωγείο – παιδικό σταθμό «Σπιτάκι της σοκολάτας» στην Ελευσίνα.
Ο Ταμίας της οργάνωσής μας κος Σωκράτης Καράλης ανέλαβε να ξεναγήσει τα παιδιά στον κόσμο του βυθού, παρουσιάζοντας τους τόσο την όμορφη πλευρά τους που οφείλουμε να προστατέψουμε, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε.
Τα παιδιά παράλληλα ενημερώθηκαν για την αυτόνομη κατάδυση και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να μάθουν τι ακριβώς κάνει κάθε κομμάτι του εξοπλισμού μας.


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] next
Items 1 - 7 of 100 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα