Αλπικές λίμνες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

Κείμενο-Φωτό: Παναγιώτης Κρητικάκος

Το τοπίο και η μορφολογία της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζεται έντονα από τους ορεινούς όγκους, τις απότομες ορθοπλαγιές, τα αλπικά οροπέδια και φυσικά τις αλπικές λίμνες. Οι λίμνες αυτές διατηρούν σχεδόν σταθερή τη στάθμη του νερού σε όλες τις εποχές του χρόνου και αυτό αποδίδεται είτε στην ύπαρξη αρτεσιανών φαινομένων, είτε υπόγειων πηγών, είτε στο λιώσιμο των χιονιών, που σε μερικά σημεία διατηρείται μέχρι τα μέσα καλοκαιριού. Κάποιες από τις λίμνες αποτελούν κατάλοιπα της εποχής των παγετώνων, νερά που κρατήθηκαν σε καρστικά βυθίσματα.


Διαβάστε περισσότερα..
Ομάν - Αραβική πανδαισία

Κείμενο: Νίκος Μπουγέσης
Φωτό: Νίκος Μπουγέσης, Γιώργος Μούζος, Βαγγέλης Δημουλίτσας

Η ιστορία ξεκινάει αρκετά πριν το ταξίδι.. Ο προορισμός? Μοναδικός και δύσκολα παίρνεις την απόφαση να πας. Εμείς όμως δεν είχαμε καμία δυσκολία, αφού ο τόπος διαμονής ήταν ένα αυθεντικό, Ομανικό σπίτι! Αγορά εισιτηρίων, τοποθέτηση ρουχων στη μία βαλίτσα, ο εξοπλισμός στην άλλη και βούρ για το αεροδρόμιο.


Διαβάστε περισσότερα..
Ένα ταξίδι στον εξωτικό Μαυρίκιο.

κείμενο - φωτό: Νίκος Γκίκας

Ο Μαυρίκιος είναι χώρα στον Ινδικό Ωκεανό και ανατολικά της Μαδαγασκάρης.Έχει συνολική έκταση 2.040 τ.χλμ και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, περί τους 1.284.264 κατοίκους.


Διαβάστε περισσότερα..
Πόρτο Χέλι - Το Βυθισμένο υδροπλάνο της Κοιλάδας

κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς

Η Κοιλάδα βρίσκεται πριν το Κρανίδι (τρία χιλιόμετρα) και είναι το ψαροχώρι της περιοχής με μεγάλο αλιευτικό στόλο, αν λάβουμε υπόψη και το μέγεθος του χωριού (μόλις 1.000 κάτοικοι). Έχει ένα πολύ καλό λιμάνι γεμάτο από καΐκια, βάρκες, τράτες και ανεμότρατες.


Διαβάστε περισσότερα..
Ταξιδιωτικό στην Κρήτη

κείμενο Παναγιώτης Τασιαδάμης

φωτογραφίες Παναγιώτης Τασιαδάμης-Κώστας Λαδάς

Aπό καιρό λέγαμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι..


Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να αποτυπωθούν κάποια πράγματα, θα προσπαθήσουμε να ξανακάνουμε το ταξίδι μας από αυτές τις σελίδες πια, μεταφέροντας όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το νησί και καταλαβαίνουν την ανάγκη ενός ταξιδιώτη να «γυρίσει» πίσω στον κόσμο όλα αυτά που του προσέφερε το ταξίδι του.


Διαβάστε περισσότερα..
Ταξιδιωτικό στην Κύθνο

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Η Κύθνος, είναι ένας ιδανικός προορισμός για αυτοδύτες.. Όχι μόνο γιατί είναι ενα πανέμορφο νησί, πολύ κοντά στην Αθήνα, ούτε μόνο γιατί έχει πανέμορφους βυθούς και πολλά φανταστικά σημεία για κατάδυση, αλλά και γιατί λειτουργεί σε αυτή ένα υπέροχο καταδυτικό κέντρο που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη και να κάνει πράξη κάθε σας επιθυμία. Και όλα αυτά σε ένα υπέροχο κεφάτο και φιλικό κλίμα..


Διαβάστε περισσότερα..
Προορισμός: Μάλτα

κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με λιγοστές μέρες άδειας, ένα ταξίδι στο εξωτερικό ήταν ότι καλύτερο για να συμπληρωθούν οι διακοπές της χρονιάς. Ποιος όμως θα μπορούσε να είναι ο προορισμός, που θα συνδίαζε αξιοθέατα, ιστορία και ομορφιές, παράλληλα με εξαιρετικούς καταδυτικούς προορισμούς?
Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί! Μα φυσικά η Μάλτα! Ένας κοντινός προορισμός και ένα μέρος που σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη του, τόσο εκτός όσο και σαφέστατα εντός νερού!!


Διαβάστε περισσότερα..
[1]
Items 1 - 7 of 7 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα