Ναυάγιο Ενίνα

Δημοσίευση Εικόναςκείμενο-φωτό-βίντεο: Παναγιώτης Κρητικάκος

Μεταξύ Πρέβεζα και Πάργας, στη περιοχή της Λούτσας, περίπου ένα μίλι από την ακτή βρίσκεται το ναυάγιο του αλβανικού φορτηγού πλοίου Ενίνα (κατασκευασμένο στη Κίνα το 1958).

 


Διαβάστε περισσότερα..
Ναυάγιο "Κλειώ"

κείμενο-Παναγιώτης Τασιαδάμης
Πολλές φορές, έχουμε δει να αναφέρονται στο ναυάγιο της βραχονησίδας Δίψας και να το προσδιορίζουν ως το τραγικό «Χειμάρα», ή ως κάποιο φορτηγό που διαλύθηκε στα βράχια κάπου στην δεκαετία του 1960. Η αλήθεια όμως όχι μόνο είναι διαφορετική, αλλά και αρκετά παλαιότερη.
 


Διαβάστε περισσότερα..
Ναυάγιο "Παναγής"

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Είναι ένα ναυάγιο που οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να θυμούνται ως "το πρώτο ναυάγιο που επισκεύθηκαν". Ο Γνωστός "Παναγής" ακόμη και σήμερα παραμένει ένας από τους κοντινούς και "τίμιους" προορισμούς για τους αυτοδύτες.


Διαβάστε περισσότερα..
Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης
Φωτό:
Παναγιώτης Τασιαδάμης-Κώστας Λαδάς

Το ξύλινο ναυάγιο της θαλαμηγούς "Καλυψώ", στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για νέους αυτοδύτες που θέλουν να πάρουν μια πολύ μικρή γεύση από μια κατάδυση σε ένα ναυάγιο ή για κάποιους που χρειάζονται έναν κοντινό και ανέξοδο καταδυτικό προορισμό, που να μπορεί για λίγη ώρα να τους ταξιδέψει μακριά από την δυστυχώς δύσκολη καθημερινότητα. Το πολύ μικρό βάθος στο οποίο βρίσκεται, την κάνει απολύτως προσιτή ακόμα και από αυτοδύτες που μόλις ολοκλήρωσαν τα πρώτα βήματα τους στην κατάδυση.


Διαβάστε περισσότερα..
Ναυάγιο Δύστος - Κύμη Ευβοίας

κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Ένα από τα τραγικά ναυάγια των τελευταίων χρόνων είναι αυτό του "Δύστος", στο οποίο χάθηκαν είκοσι ψυχές το 1996.
Η κατάδυση σε ένα πλοίο που έχει τέτοια τραγική ιστορία, σίγουρα προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα και επιτάσσει να φερόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο ναυάγιο, όπως άλλωστε και σε κάθε "υγρό" τάφο.


Διαβάστε περισσότερα..
Motorship "Κασσάνδρα"

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Ναυάγιο ΚασσάνδραΑν μπορούσαμε να απονείμουμε τον τίτλο του "Φωτογραφικού" ναυαγίου, σίγουρα το Κασσάνδρα θα τον διεκδικούσε με μεγάλες αξιώσεις. Ακόμη κι αν είναι σπασμένο στην μέση, παραμένει απολύτως εντυπωσιακό και προκαλεί κάθε αυτοδύτη να περιηγηθεί ανάμεσα στα κομμάτια του, προσπαθώντας με την φαντασία του να του δώσει την αρχική του μορφή..


Διαβάστε περισσότερα..
Eurobulker X - Λευκαντί Ευβοίας

Παναγιώτης Τασιαδάμης

Το γνωστό μας Eurobulker X, είχε την ατυχία να ναυαγήσει σε μια περιοχή που δεν προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες ώστε να ακολουθήσει νέα καριέρα, πλέον ώς αξιοθέατο. Ακόμα και έτσι όμως, παραμένει ένας εντυπωσιακός προορισμός, καθώς το μέγεθος του, αλλά και η θέση την οποία έχει στο νερό μπορούν πάντοτε να εντυπωσιάζουν τους αυτοδύτες, ιδίως αν φανούν τυχεροί και το συναντήσουν κάποια μέρα με καλή ορατότητα..


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] next
Items 1 - 7 of 8 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα