Θα ήθελες να κάνεις ένα στοιχειώδες κέντρο επανελέγχου φιαλών?

Κείμενο - Φώτο: Μιχάλης Βενιός

Ώστε, θέλεις να κάνεις ένα κέντρο επανελέγχου φιαλών αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Καλά λοιπόν, θα σου περιγράψω τι είναι περίπου και πως λειτουργεί ένα στοιχειώδες κέντρο επανελέγχου φιαλών από Χάλυβα άνευ ραφής (Μπορείς να βάλεις και φιάλες φτιαγμένες από κράμα αλουμινίου.. αλλά είπαμε για στοιχειώδες κέντρο που σημαίνει όσο πιο απλό γίνεται). Όμως πίστεψε με ακόμα και αυτοί που έχουν ένα τέτοιο κέντρο δεν είμαι σίγουρος αν πιστεύουν πως έτσι πρέπει να είναι.


Διαβάστε περισσότερα..
Συνδέοντας ένα Suunto Gekko με τον Υπολογιστή μας!

Φωτογραφίες - Κείμενο : Παναγιώτης Τασιαδάμης

Ένας πολύ καλός φίλος, είναι κάτοχος ενός Suunto Gekko.

Ενώ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, το ότι η Suunto ξεκαθαρίζει πως το GEKKO απευθύνεται σε αυτοδύτες που δεν επιθυμούν να συνδέουν το DC τους με υπολογιστή, ώστε να "κατεβάζουν" τις καταδύσεις τους στο ηλεκτρονικό Dive Manager, δεν του άρεσε ιδιαίτερα.κ  
Οπότε, αναζητήσαμε να βρούμε μια λύση..


Διαβάστε περισσότερα..
P-Valve! Ποια, πως, που!

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

P-Valve! Μια λύση που μπορεί να σας εξασφαλίσει την πιο άνετη κατάδυση που θα μπορούσατε να κάνετε! Πως μπορούμε λοιπόν να προσαρμόσουμε μια P-valve στη στολή μας, τι επιλογές έχουμε ως προς το είδος της και τι χρειάζεται επιπλέον να γνωρίζουμε?
Και αν το αποφασίσαμε και την αγοράσαμε, το μέγα ερώτημα λοιπόν είναι: "Την τοποθετώ ο ίδιος ή την στέλνω σε «ειδικό»?"
Αυτοί που θα επιλέξουν το Β μπορούν να σταματήσουν να διαβάζουν το άρθρο εδώ. Αν όμως επιλέξετε να κάνετε οι ίδιοι την "επέμβαση", μπορείτε να δείτε κάποιες σχετικές πληροφορίες παρακάτω.


Διαβάστε περισσότερα..
Εφεδρικές φιάλες

Φωτογραφίες - Κείμενο : Παναγιώτης Τασιαδάμης

Οι εφεδρικές φιάλες, είναι ένα απο τα σημεία που δημιουργούνται μεγάλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των αυτοδυτών. Η μια άποψη λέει πως ουσιαστικά δεν μπορούν να ωφελήσουν τον αυτοδύτη, ή πως χρειάζεται κάποιος να είναι εκπαιδευμένος για την χρήση τους, ενώ η άλλη άποψη, τις θεωρεί ώς απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού του.

Για κάθε περίπτωση, ας δούμε τα είδη των εφεδρικών φιαλών, και τα ιδανικά στησίματα τους πάνω στον εξοπλισμό μας.


Διαβάστε περισσότερα..
Βαφή φιαλών κατάδυσης

κείμενο - φωτό : Παναγιώτης Τασιαδάμης

Οι γρατσουνιές και τα χτυπήματα στις φιάλες μας, σίγουρα κάθε άλλο παρά μας ευχαριστούν. Πολλές φορές, ακόμα και τα προστατευτικά δίχτυα δεν είναι ικανά να τις προστατέψουν όσο εμείς θα θέλαμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να δώσουμε και πάλι στις αγαπημένες μας φιάλες την αίσθηση που είχαν όταν τις γεμίσαμε για πρώτη φορά?


Διαβάστε περισσότερα..
[1]
Items 1 - 5 of 5 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα