Καθαρίζουμε το βυθό..μαθαίνουμε το βυθό! 10.05.2015

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού», διοργάνωσε περιβαλλοντική εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Βούλας, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 με τίτλο: «Καθαρίζουμε το βυθό, μαθαίνουμε το βυθό».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 35 μαθητές και μαθήτριες από τις περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων, του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.
Η πρώτη φάση της διοργάνωσης προέβλεπε ενημέρωση των παιδιών και πραγματοποιήθηκε στις 30.04.2015 με αντίστοιχες παρουσιάσεις στα σχολεία τους και φυσικά ήταν απολύτως ξεκάθαρο πως ανυπομονούσαν να βρεθούν στο πεδίο της δράσης.


Διαβάστε περισσότερα..
Let’s do it Greece 2015 - Καθαρισμός βυθού στην Γλυφάδα 26.04.15

H «ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it”, η οποία έγινε ένας θεσμός και μια τεράστια γιορτή εθελοντισμού για την Ελλάδα, πραγματοπoίησε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας.
Η οργάνωσή μας, πιστή στο όραμα που περιγράφεται με το πρόγραμμα «Φωνή Βυθού», συμμετείχε και την φετινή χρονιά ενεργά στην καμπάνια “let’s do it Greece” σε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τη διάδοση του σπουδαίου αυτού μηνύματος.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στην παραλία Γλυφάδας 12.10.2014
H MKO ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, πραγματοποίησε καθαρισμό βυθού στην παραλία Γλυφάδας, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.
 
Η συγκεκριμένη περιοχή έχει επιλεγεί απο το επιστημονικό τμήμα της οργάνωσής μας ως περιοχή παρατήρησης του ρυθμού μεταβολής της ποσότητας των ρύπων που συγκεντρώνονται ανα περίοδο, την προέλευση τους καθώς και την επίδραση των εθελοντικών δράσεων στο οικοσύστημα της περιοχής.
 
 

Διαβάστε περισσότερα..
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων στην Λυγιά Λευκάδος 28/29.06.2014

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Επιμορφωτικό και Αθλητικό σύλλογο Κατούνας Λευκάδος, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο εθελοντικών υποβρυχίων καθαρισμών στην Λυγιά Λευκάδας στις 28 και 29 Ιουνίου 2014.

Η οργάνωσή μας ανταποκρίθηκε έμπρακτα στην πρόσκληση του ιδιαίτερα δραστήριου και ευαισθητοποιημένου συλλόγου  και οι 17 εθελοντές που ταξίδεψαν για να συμμετάσχουν στην δράση είχαν την ευχαρίστηση να δουλέψουν μαζί με ανθρώπους που απέδειξαν στην πράξη πόσο αγαπούν τον τόπο τους, αποδεχόμενοι την ευθύνη για να παραδώσουν στις επόμενες γενεές, κάτι καλύτερο από αυτό που «βρήκαν».


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στην Σκάλα Ωρωπού 15.06.2014

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με  ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ωρωπού και την υποστήριξη του Ναυταθλητικού Ομίλου Ωρωπού,  στα πλαίσια της 3ης Περιβαλλοντικής Εβδομάδας 2014 Δήμου Ωρωπού πραγματοποίησαν  καθαρισμό βυθού στην Σκάλα Ωρωπού, την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Μια συνεργασία που μετράει ήδη τρείς πραγματοποιημένες κοινές δράσης, έφερε και πάλι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ακόμη και αν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες πραγματοποιήθηκε η οικολογική δράση δεν ηταν οι καταλληλότερες.


Διαβάστε περισσότερα..
Let’s do it Greece 2014 - Καθαρισμός βυθού στην Γλυφάδα 06.04.14

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, συμμετείχε και την φετινή χρονιά στην διοργάνωση Let’s do it Greece, οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2014 με περιβαλλοντικές δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, δραστηριοποιήθηκε στην τρίτη παραλία Γλυφάδας  όπου και πραγματοποίησε καθαρισμό βυθού στην περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα..
Θεοφάνεια 2014 - Καθαρισμός παραλίας Παλαιού Φαλήρου

H MKO Υδροναύτες και φέτος, πιστή στο ραντεβού της με την «φωνή του βυθού», γιόρτασε με τον δικό της τρόπο τον αγιασμό των υδάτων φιλοδοξώντας με αυτόν τον ιδιαίτερα δυνατό συμβολισμό να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θάλασσες μας.
Έτσι,  ξεκίνησε τις εθελοντικές δράσεις πραγματοποιώντας καθαρισμό βυθού στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα στην παραλία «Μπάτης» την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014.

 


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] next
Items 1 - 7 of 47 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα