Οι Υδροναύτες στο "σπιτάκι της σοκολάτας" 05.06.14

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο νηπιαγωγείο – παιδικό σταθμό «Σπιτάκι της σοκολάτας» στην Ελευσίνα.
Ο Ταμίας της οργάνωσής μας κος Σωκράτης Καράλης ανέλαβε να ξεναγήσει τα παιδιά στον κόσμο του βυθού, παρουσιάζοντας τους τόσο την όμορφη πλευρά τους που οφείλουμε να προστατέψουμε, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε.
Τα παιδιά παράλληλα ενημερώθηκαν για την αυτόνομη κατάδυση και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να μάθουν τι ακριβώς κάνει κάθε κομμάτι του εξοπλισμού μας.


Διαβάστε περισσότερα..
Οι "Υδροναύτες" στην 4η Επιστημονική Διημερίδα Ναυτικής – Ταξιδιωτικής Ιατρικής 17 &18.5.2013

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ συμμετείχε στην 4η Επιστημονική Διημερίδα Ναυτικής – Ταξιδιωτικής Ιατρικής που διοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλοίο – μουσείο «Liberty Hellas», στην Ακτή Βασιλειάδη του Πειραιά, στις 17 και 18 Μαϊου 2013.
Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά σεμινάριο  που αφορά την Ιατρική στη Θάλασσα και εντάσσεται στην ενότητα της Ιατρικής Καταστροφών του μεταπτυχιακού προγράμματος της ιατρικής σχολής. Tο συγκεκριμένο σεμινάριο φέτος ήταν αποκλειστικώς αφιερωμένο στην ιατρική των καταδύσεων. Το πρόγραμμα  συμπεριλάμβανε τόσο διαλέξεις όσο και πρακτικές ασκήσεις και επιδείξεις.


Διαβάστε περισσότερα..
Οι Υδροναύτες στον παιδικό σταθμό Χολαργού 15.05.13

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ πραγματοποίησε παρουσίαση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον παιδικό σταθμό Χολαργού, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013.Περισσότερα από 120 παιδιά 3 έως 5 ετών παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις που αφορούσαν την ομορφιά του βυθού αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υδάτινα οικοσυστήματα.Τα παιδιά μας εξέπληξαν, όχι μόνο για τις γνώσεις που ήδη είχαν αλλά και για το ότι απέδειξαν πως έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες για την θάλασσα και τα πλάσματα της.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων Υδροναυτών Ηλείας - 11 & 12 Μαρτίου 2012

To παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, σε συνεργασία με το τμήμα καταδυτικής επιμόρφωσης της οργάνωσής μας, στα πλαίσια του προγράμματος «Υδροβιότητα» πραγματοποίησαν διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων στον Πύργο Ηλείας, στις 11 και 12 Μαρτίου 2012.

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση του παραρτήματος Ηλείας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τόσο των μελών του παραρτήματος όσο και αυτοδυτών που θέλησαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε δραστηριότητες αυτού του είδους.
Σκοπός του προγράμματος «Υδροβιότητα» είναι η ανάπτυξη των θεωρητικών γνώσεων αλλά και εντατική εξάσκηση των καταδυτικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην προώθηση των πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης.


Διαβάστε περισσότερα..
Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της Ελληνικής κατάδυσης: Αλέξης Παπαδόπουλος - 19.02.2012

H ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος «Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της Ελληνικής κατάδυσης», τίμησε τον ερευνητή - κινηματογραφιστή βυθού Αλέξη Παπαδόπουλο για το συνολικό του έργο και την μοναδική προσφορά του στην καταδυτική ιστορία  της χώρας μας. Η εκδήλωση αυτή, γεμάτη από συγκινήσεις και πανέμορφες εικόνες κατάφερε όχι μόνο να «καθηλώσει» τους παρευρισκόμενους και να κερδίσει όλη τους την προσοχή, αλλά μας έκανε να κρεμόμαστε από τα χείλη του Αλέξη Παπαδόπουλου χάνοντας την αίσθηση του χρόνου και του χώρου ταξιδεύοντας μας τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά.


Διαβάστε περισσότερα..
Εκδήλωση γνωριμίας με τους κατασκευαστές: Apeks, Bare, Cressi, Scubapro - Uwatec

Το Tμήμα Kαταδυτικής Eπιμόρφωσης της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος «Βαθιές ματιές στον καταδυτικό εξοπλισμό» διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση γνωριμίας με τους κατασκευαστές καταδυτικών εξοπλισμών Apeks, Bare, Cressi και Scubapro Uwatec.
Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους των κατασκευαστών στην χώρα μας και αναπτύχθηκαν τόσο γενικά στοιχεία για την ιστορία και φιλοσοφία των εταιρειών, όσο και ζητήματα που αφορούν τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες αυτών αλλά και την πολιτική τους σχετικά με τις εγγυήσεις και το εξουσιοδοτημένο service.


Διαβάστε περισσότερα..
Πρόγραμμα "Βαθιές ματιές στον καταδυτικό εξοπλισμό"

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια των στόχων που έχουν τεθεί για το 2012 ανακοινώνει την δημιουργία του προγράμματος με τίτλο «Βαθιές ματιές στον καταδυτικό  εξοπλισμό» το οποίο έχει στόχο να καλύψει όλα τα σχετιζόμενα με τον καταδυτικό εξοπλισμό ζητήματα  και να προσφέρει στους αυτοδύτες που θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του βαθιά γνώση, εξειδικευμένες πληροφορίες αλλά και την δυνατότητα να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τύπους και είδη εξοπλισμών κάθε είδους.


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] next
Items 1 - 7 of 14 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα