Το γρασίδι του Ποσειδώνα

Το γρασίδι του Ποσειδώνα

Κείμενο: Πυρομάλλης Νικόλαος

Η Ποσειδωνία, επιστημονική ονομασία Posidonia Oceanica, πρόκειται για ένα θαλάσσιο φανερόγαμο που απαντάται μόνο στη Μεσόγειο, με τεραστία σημασία στη βιοποικιλότητα και την οικολογία της θάλασσας.

Ο καθένας από εμάς έχει παρατηρήσει στις ακτές ξεβρασμένα υπολείμματα του φυτού αυτού, καφετί από την έκθεση τους στον ήλιο και χαρακτηριστικό ορθογώνιο σχήμα. Ενδεχομένως να έχουν χαρακτηριστεί ως απλά φύκια που χαλάνε την αισθητική της παράλιας που κάποιος θέλει να απολαύσει. Η πραγματικότητα είναι όμως λίγο διαφορετική.


Διαβάστε περισσότερα..
Τεχνητή λίμνη Πουρναρίου

Κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Κρητικάκος

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου του 2011 οργανώθηκε εξερευνητική επίσκεψη στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, ως μέρος του προγράμματος “Άδηλα Ύδατα”. Η λίμνη Πουρναρίου βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του νομού Άρτας, ακολουθώντας τον ορεινό όγκο που οδηγεί προς τα όρη των Τζουμέρκων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσεγγίζοντας τη λίμνη έχει το κομμάτι του οικισμού της Κάτω Καλεντίνης, το οποίο εγκαταλείφθηκε και καταποντίστηκε, εν μέρη, όταν δημιουργήθηκε το φράγμα Αράχθου.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμοί στο παράκτιο περιβάλλον

Κείμενο: Δημήτρης Καραμπαστέλας

Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η έκφραση της μέσα από τον καθαρισμό είναι μία πάρα πολύ όμορφη πράξη που φανερώνει ένα πρότυπο κοινωνικής ευθύνης, μίας οικο - ηθικής και έναν πραγματικό σεβασμό στον άνθρωπο μέσω της αγάπης και τον σεβασμό στην φύση και ότι τον περιβάλλει.
Εάν γνωρίζαμε πόσο κακό κάνουμε στο περιβάλλον, αφήνοντας κάποιο σκουπίδι στην θάλασσα, σβήνοντας το τσιγάρο μας στην άμμο ή πετώντας κάποιο μπουκάλι από την κουπαστή του πλοίου, τότε σίγουρα δεν θα το τολμούσαμε.


Διαβάστε περισσότερα..
Sea-Sand-Sun, Το τρίπτυχο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας

Κείμενο: Ευάγγελος Αλεβίζος

Κάθε τόπος σε τούτο τον πλανήτη διαθέτει τη δική του φυσιο-γεωγραφική και κλιματική ταυτότητα με βάση την οποία διακρίνεται και η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτού του τόπου αλλά και το δυναμικό της ανάπτυξής του.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Δημιουργία Τμήματος Περιβαλλοντικών Ερευνών και Μελετών

Η ΜΚΟ Υδροναύτες ανακοινώνει τη δημιουργία του Τμήματος Περιβαλλοντικών Ερευνών & Μελετών, το οποίο έρχεται να συμβάλλει στους στόχους και το όραμα της οργάνωσής μας. Τη λειτουργία του τμήματος αναλαμβάνει η επιστημονική ομάδα «ΠΥΘΕΥΣ», που αποτελείται από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη διάθεση για προσφορά και συμμετοχή σε ενημερωτικές - περιβαλλοντικές δραστηριότητες.


Διαβάστε περισσότερα..
[1]
Items 1 - 5 of 5 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα