Η νόσος των δυτών: Αναλυτική παρουσίαση

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση κατα τις καταδυτικές δραστηριότητες είναι η όσο το δυνατό βαθύτερη γνώση της φυσιολογίας και η κατανόηση των αντιδράσεων που προκαλεί στο σώμα μας η μεταβολή της πίεσης.

Ας διαβάσουμε λοιπόν ένα κείμενο του Κου Βασίλη Ζαχαριάδη, το οποίο μπορεί να εξηγήσει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία την παθογένεια, τις μορφές, τα συμπτώματα  και τους προδιαθεσικοί παράγοντες της "νόσου των δυτών".


Διαβάστε περισσότερα..
Εμβολή του εγκέφαλου από αέριο και σύνδρομο πνευμονικής υπερδιάτασης

Εξαιτίας των μεταβολών της πίεσης, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες τους οποίους πρέπει να υπολογίζουμε ώστε να μην μας δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στις καταδυτικές μας δραστηριότητες. Όπως θα δείτε στο άρθρο του Κου Βασίλη Ζαχαριάδη, ξεκαθαρίζουν οι όροι, και μαθαίνουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα.


Διαβάστε περισσότερα..
Yπερβαρική οξυγονοθεραπεία

Οι περισσότεροι απο εμάς γνωρίζουμε πως τα καταδυτικά ατυχήματα, οφείλουν να αντιμετωπιστούν το συντομότερο στον θάλαμο αποσυμπίεσης.

Ας δούμε κάποια πράγματα σχετικά με τον θάλαμο και την χρήση του υπερβαρικού οξυγόνου καθώς και τις θετικές επιδράσεις που έχει στον οργανισμό μας.


Διαβάστε περισσότερα..
Νόσοι καταδύσεων

Μπορεί να ακούγονται τρομακτικό το να μιλάμε για νόσους καταδύσεων και να γνωρίζουμε πως αρκεί το να τηρούμε λίγους απλούς κανόνες για να ευχαριστιόμαστε με απόλυτη ασφάλεια τις καταδυτικές μας δραστηριότητες, ωστόσο είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε οτιδήποτε σχετίζεται με την κατάδυση και να μπορούμε είτε να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα που ακούμε, είτε να κατανοήσουμε τους λόγους που πρέπει να τηρούμε πάντοτε όσα διδαχτήκαμε απο την πρώτη κιόλας επαφή μας με την αυτόνομη κατάδυση.


Διαβάστε περισσότερα..
[1]
Items 1 - 4 of 4 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα