Αλιευτικές δυνατότητες στα ύδατα της ΕΕ το 2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Κοινή Αλιευτική Πολιτική τα τελευταία έτη και τις προτάσεις της σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες στα ύδατα της ΕΕ το 2012.

Στην έκθεση περιγράφεται το πώς προτίθεται η Επιτροπή να αξιοποιήσει τις επιστημονικές γνωμοδοτήσεις για την κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων ώστε να υποβάλει προτάσεις σχετικά με τα επιτρεπόμενα αλιεύματα και τις ποσοστώσεις για το επόμενο έτος.


Διαβάστε περισσότερα..
Νεκρό δελφίνι επί πέντε μέρες σε πολυσύχναστη παραλία
Ένα νεκρό δελφίνι παραμένει εδώ και πέντε ημέρες στην παραλία Αλμύρας, στο Σχίνο Κορινθίας, δίπλα στο Αλεποχώρι.

Διαβάστε περισσότερα..
ΑΡΧΕΛΩΝ: αυξάνεται ο αριθμός των τραυματισμένων χελωνών

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, ανεβαίνει ο αριθμός τραυματισμένων χελωνών που έρχονται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα. Μαζί με την αλλαγή του καιρού και την έλευση του καλοκαιριού, πληθαίνουν οι θαλάσσιες χελώνες που φτάνουν στα νερά της χώρας μας είτε για να αναπαραχθούν είτε για να τραφούν.


Διαβάστε περισσότερα..
Βρέθηκαν τρία νεκρά δελφίνια στην θάλασσα της Κω
Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης ενός πλωτού σκάφους που κινούνταν στην θαλάσσια περιοχή «Άγιος Ζαχαρίας» της Κω με κατεύθυνση προς την Αγία Ειρήνη, όταν άρχισε να βρίσκει το ένα μετά το άλλο νεκρά δελφίνια. Συνολικά, μέτρησε τρία από αυτά, όλα με σημάδια από χτυπήματα.

Διαβάστε περισσότερα..
Οι ξένοι σώζουν την καρέτα-καρέτα!

Εθελοντές από το εξωτερικό ετοιμάζονται για τη φετινή σεζόν ωοτοκίας της μεσογειακής θαλάσσιας χελώνας.

Περίπου 450 εθελοντές κυρίως από βόρεια Ευρώπη και Αμερική θα προστατεύουν φέτος τις χελώνες Caretta caretta την περίοδο που θα γεννήσουν τα αυγά τους.

 

 


Διαβάστε περισσότερα..
Ανέλκυση αυτοκινήτου απο το Λιμάνι του Λαυρίου

Την επιχείρηση ανέλκυσης ενός αυτοκινήτου που..έχασε τον δρόμο του παρακολούθησε πλήθος κόσμου το απόγευμα της δευτέρας στο λιμάνι του Λαυρίου.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Εισβολή επικίνδυνων ειδών στη Μεσόγειο
Εισβολή επικίνδυνων ειδών στη ΜεσόγειοΠερισσότερα από 900 νέα ξένα είδη (μη ενδημικά) έχουν εντοπιστεί στα παράκτια οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου Θάλασσας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με συνέπεια όλη η θαλάσσια τροφική αλυσίδα να έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές και πιέσεις.

Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 43 - 49 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα