Οι μεγάλοι εξερευνητές και θαλασσοπόροι

κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Πως θα ήταν άραγε η ροή της ιστορίας αν δεν υπήρχαν οι μεγάλοι εξερευνητές και θαλασσοπόροι, που με τις αποστολές που οργάνωσαν ανά τους αιώνες ουσιαστικά άνοιξαν τους δρόμους του σύγχρονου πολιτισμού και μας έδωσαν μεγάλο μέρος των γνώσεων που κρατούμε ακόμη και σήμερα?


Διαβάστε περισσότερα..
Μια ιστορία..γραμμένη απο μια βόμβα!

κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης

Σίγουρα κανένας μας δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συναντήσει σε μια του κατάδυση. Πολλές φορές ανακαλύπτει τι ήταν αυτό που είδε, αρκετές ώρες ή και μέρες αργότερα. Έτσι και στην περίπτωση μας, όταν ανακαλύψαμε πως ένα περίεργο αντικείμενο που εντοπίσαμε σε μια κατάδυση, ήταν μια βόμβα και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερη ιστορία.


Διαβάστε περισσότερα..
Η Νυχτερινή Κατάδυση

Κείμενο: Μιχάλης Βενιός
Φωτογραφία: Κώστας Λαδάς, Μιχάλης Βενιός

Από όλες της μορφές κατάδυσης, αυτή που συναρπάζει τους περισσότερους δύτες είναι η νυχτερινή κατάδυση. Αυτό συμβαίνει γιατί το σκοτεινό περιβάλλον εξάπτει την φαντασία και το άγνωστο ανεβάζει την αδρεναλίνη.


Διαβάστε περισσότερα..
Ένα ταξίδι στον εξωτικό Μαυρίκιο.

κείμενο - φωτό: Νίκος Γκίκας

Ο Μαυρίκιος είναι χώρα στον Ινδικό Ωκεανό και ανατολικά της Μαδαγασκάρης.Έχει συνολική έκταση 2.040 τ.χλμ και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, περί τους 1.284.264 κατοίκους.


Διαβάστε περισσότερα..
Tόσο κοντά – Tόσο μακριά

Kείμενο: Αργύρης Αργυριάδης

Η Τεχνική Κατάδυση είναι μια προωθημένη δραστηριότητα εκτός των ορίων των καταδύσεων αναψυχής. Είτε βαθιά στο απέραντο μπλε, είτε μέσα σε ένα σπήλαιο, ορυχείο ή ναυάγιο είτε/ή και με μεικτά αέρια η υποβρύχια παραμονή στο υπερβαρικό περιβάλλον είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση. Κι αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει απόλυτα τον κίνδυνο που ελλοχεύει κάθε στιγμή.

 


Διαβάστε περισσότερα..
P-Valve! Ποια, πως, που!

κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης

P-Valve! Μια λύση που μπορεί να σας εξασφαλίσει την πιο άνετη κατάδυση που θα μπορούσατε να κάνετε! Πως μπορούμε λοιπόν να προσαρμόσουμε μια P-valve στη στολή μας, τι επιλογές έχουμε ως προς το είδος της και τι χρειάζεται επιπλέον να γνωρίζουμε?
Και αν το αποφασίσαμε και την αγοράσαμε, το μέγα ερώτημα λοιπόν είναι: "Την τοποθετώ ο ίδιος ή την στέλνω σε «ειδικό»?"
Αυτοί που θα επιλέξουν το Β μπορούν να σταματήσουν να διαβάζουν το άρθρο εδώ. Αν όμως επιλέξετε να κάνετε οι ίδιοι την "επέμβαση", μπορείτε να δείτε κάποιες σχετικές πληροφορίες παρακάτω.


Διαβάστε περισσότερα..
Εφεδρικές φιάλες

Φωτογραφίες - Κείμενο : Παναγιώτης Τασιαδάμης

Οι εφεδρικές φιάλες, είναι ένα απο τα σημεία που δημιουργούνται μεγάλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των αυτοδυτών. Η μια άποψη λέει πως ουσιαστικά δεν μπορούν να ωφελήσουν τον αυτοδύτη, ή πως χρειάζεται κάποιος να είναι εκπαιδευμένος για την χρήση τους, ενώ η άλλη άποψη, τις θεωρεί ώς απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού του.

Για κάθε περίπτωση, ας δούμε τα είδη των εφεδρικών φιαλών, και τα ιδανικά στησίματα τους πάνω στον εξοπλισμό μας.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 78 - 84 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα