Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης
Φωτό:
Παναγιώτης Τασιαδάμης-Κώστας Λαδάς

Το ξύλινο ναυάγιο της θαλαμηγούς "Καλυψώ", στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για νέους αυτοδύτες που θέλουν να πάρουν μια πολύ μικρή γεύση από μια κατάδυση σε ένα ναυάγιο ή για κάποιους που χρειάζονται έναν κοντινό και ανέξοδο καταδυτικό προορισμό, που να μπορεί για λίγη ώρα να τους ταξιδέψει μακριά από την δυστυχώς δύσκολη καθημερινότητα. Το πολύ μικρό βάθος στο οποίο βρίσκεται, την κάνει απολύτως προσιτή ακόμα και από αυτοδύτες που μόλις ολοκλήρωσαν τα πρώτα βήματα τους στην κατάδυση.


Διαβάστε περισσότερα..
Ομάν - Αραβική πανδαισία

Κείμενο: Νίκος Μπουγέσης
Φωτό: Νίκος Μπουγέσης, Γιώργος Μούζος, Βαγγέλης Δημουλίτσας

Η ιστορία ξεκινάει αρκετά πριν το ταξίδι.. Ο προορισμός? Μοναδικός και δύσκολα παίρνεις την απόφαση να πας. Εμείς όμως δεν είχαμε καμία δυσκολία, αφού ο τόπος διαμονής ήταν ένα αυθεντικό, Ομανικό σπίτι! Αγορά εισιτηρίων, τοποθέτηση ρουχων στη μία βαλίτσα, ο εξοπλισμός στην άλλη και βούρ για το αεροδρόμιο.


Διαβάστε περισσότερα..
Το Πετροκάραβο στις Σπέτσες

κείμενο, φωτογραφία, βίντεο: Κώστας Λαδάς

Απέραντο γαλάζιο, βαθύ μπλε, μονόπτερα στην μέση του πουθενά, αποχές που κόβουν την ανάσα, κατάδυση χαλάρωσης αλλά και κατάδυση για γερά νεύρα και εμπειρία! Όλα αυτά τα συνδυάζει η μικρή βραχονησίδα Πετροκάραβο που βρίσκεται Βορειοδυτικά των Σπετσών, με βάθη και μορφολογία για όλα τα γούστα και επίπεδα κατάδυσης!


Διαβάστε περισσότερα..
Κατάδυση στην Ανατολική Μακεδονία

κείμενο: Γιώργος Αλεξόπουλος
φωτο:  Γ. Αλεξόπουλος - Χαράλαμπος Ντιριντής


Όταν αναφερόμαστε για καταδύσεις στην Μακεδονία, η σκέψη μας πηγαίνει αυτόματα στα πεντακάθαρα νερά της Χαλκιδικής. Υπάρχει όμως και μια άλλη Μακεδονία με περιοχές εξίσου πανέμορφες, όπου μπορεί κανείς να συνδυάσει οικογενειακές διακοπές, κατάδυση και διασκέδαση


Διαβάστε περισσότερα..
Παυλοπετρί, η αρχαιότερη υποβρύχια πόλη

pavlopetri underwater townΜε άρωμα Ατλαντίδας, το Παυλοπετρί είναι η παλιότερη υποβρύχια πόλη που έχει ανακαλυφθεί. Το BBC κινηματογραφεί ένα νέο ντοκιμαντέρ, θέμα του οποίου είναι ακριβώς αυτή η πόλη. Κάτω από μερικά μέτρα νερό, το μαγευτικό τοπίο των χαλασμάτων παίρνει πόζες για τον φακό.

 

 


Διαβάστε περισσότερα..
Παρέα με τους Ιππόκαμπους

Κείμενο-Φωτό: Κώστας Λαδάς

Ο ιππόκαμπος είναι ίσως το συναρπαστικότερο και πιο περίεργο ζώο που υπάρχει, ώστε πολλοί άνθρωποι να πιστεύουν ότι είναι ένα μυθικό πλάσμα. Πολλοί παλιότεροι βιολόγοι είχαν τόσο μπερδευτεί με αυτό τον οργανισμό που τον ονόμασαν Ιππόκαμπο (ίππος = άλογο, κάμπος<κάμπη = θαλάσσιο τέρας).

 


Διαβάστε περισσότερα..
Σπήλαιο Ελεφάντων στην Κρήτη

κείμενο-φωτό:  Κώστας Λαδάς

Στην περιοχή Δρέπανο του Ακρωτηρίου στο νομό Χανίων και έξω από τον κόλπο της Σούδας, βρίσκεται το σπήλαιο Ελεφάντων το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία από ψαροντουφεκά.

 


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 71 - 77 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα