Θαλάσσια στρατηγική: τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ

Θαλάσσια στρατηγική: τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008»


Διαβάστε περισσότερα..
Τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Κορινθιακού

Το υπουργείο αξιολογεί την ένταξή του στο Δίκτυο Natura

Το ρινοδέλφινο (Tursiops trunatus) συνυπάρχει με δύο ακόμη πληθυσμούς στον Κορινθιακό Κόλπο μαζί με τα κοινά δελφίνια (Delphious delphis) και τα ζωνοδέλφινα (Stenella coeruleoabla).


Διαβάστε περισσότερα..
Νεκρό δελφίνι στην Μυρσίνη

Ένα μικρό ζωνοδέλφινο βρέθηκε νεκρό το Σάββατο, στην παραλία της Μυρσίνης στον Κυλλήνιο Κόλπο. Για την μακάβρια ανακάλυψη ενημερώθηκε άμεσα από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" Μάκη Νοδάρο ο Δρ. Αλέξανδρος Φραντζής, πρόεδρος και...


Διαβάστε περισσότερα..
Η ζωή του βυθού θα μπορούσε να νικήσει τον καρκίνο;

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η πλούσια βιοποικιλότητα του βυθού, μπορεί να αποτελέσει θεραπεία για πολλές…ανίατες ασθένειες που ταλαιπωρούν τους ανθρώπινους οργανισμούς.
Είναι γεγονός ότι η μητέρα φύση από μόνη της αποτελεί ένα φαρμακευτικό εργοστάσιο, καθώς το 60% των φαρμάκων για την ίαση σοβαρών ασθενειών προέρχονται από φυσικά συστατικά.


Διαβάστε περισσότερα..
Μέτρα προστασίας για τα ελληνικά κοράλλια

Βουλευτές ζητούν μέτρα προστασίας για τα ελληνικά κοράλλια

Η θαλάσσια περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου ορίστηκε τελικώς ως ζώνη εκμετάλλευσης του κόκκινου κοραλλιού, για το διάστημα 2011-2015, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη Real News.
Η σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Ι. Διαμαντίδη δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης 4 αδειών αλιείας κοραλλιών.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Πράσινο φως για καταδύσεις στην Αλόννησο

Αναοριοθετείται ο ενάλιος αρχαιολογικός χώρος...

Δημοσίευση ΕικόναςΤην έγκρισή του για την αναοριοθέτηση του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Βορείων Σποράδων -
Αλοννήσου σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιοχές, εντός των ορίων της Ζώνης Β του Θαλάσσιου Πάρκου, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με ένα στόχο: να επιτραπούν οι καταδύσεις.


Διαβάστε περισσότερα..
Αλιείς στην υπηρεσία της ανακύκλωσης


Δημοσίευση ΕικόναςΟι ψαράδες θα πληρώνονται για να πιάνουν πλαστικά αντί για ψάρια, σύμφωνα με σχέδιο της Επιτρόπου Αλιευμάτων της Κομισιόν Μαρίας Δαμανάκη.

Η κα. Δαμανάκη σκοπεύει να παρουσιάσει εντός του μηνός ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους ψαράδες της Μεσογείου, σύμφωνα με το οποίο οι ψαράδες θα συλλέγουν πλαστικά απορρίμματα που ρυπαίνουν τις θάλασσες και απειλούν τη θαλάσσια ζωή και θα τα στέλνουν για ανακύκλωση.

 


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] next
Items 57 - 63 of 123 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα