Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012

Το zero Port Festival στο Κατάκολο Ηλείας, στο οποίο συμμετείχε η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο . Μια πολύ ωραία διοργάνωση που ευχή όλων είναι να μπορέσει να καθιερωθεί, καθώς έδειξε από την πρώτη κιόλας φορά ότι μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα έκφρασης νέων προσώπων, ομάδων και οργανώσεων με έντονη κοινωνική δράση.

Η συμμετοχή των Υδροναυτών στο Φεστιβάλ μόνο θετικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το περίπτερο των Υδροναυτών επισκέφθηκε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έκαναν αρετές ερωτήσεις τόσο για τις δράσεις των Υδροναυτών όσο και για την κατάδυση γενικότερα. Αρκετοί δε από αυτούς συμπλήρωσαν και την σχετική φόρμα ενδιαφέροντος για να λάβουν ηλεκτρονικά μια συνοπτική παρουσίαση της οργάνωσης. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο ήταν και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από άλλες εθελοντικές ομάδες για δημιουργία κοινών δράσεων με θέμα το περιβάλλον. Ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου και ο σύλλογος για την προστασίας της χελώνας Καρέτα Καρέτα είναι δύο από τις ομάδες με τις οποίες οι Υδροναύτες Ηλείας συζήτησαν αρκετά πεδία δράσεων. Στο περίπτερο των Υδροναυτών βρέθηκε την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και ο Δήμαρχος Πύργου ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις δράσεις της οργάνωσης. Πρότεινε δε και την συνάντηση μας μαζί του για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της κατάδυσης στην περιοχή μας.
Και όλα αυτά ακούγοντας όμορφες μουσικές σ´ ένα από τα γραφικότερα λιμάνια της χώρας.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την πρόσκληση.
 

 


Το Port Zero FestivalΗ διοργάνωση ενός φεστιβάλ, που θα παρουσιάζει τα μουσικά ρεύματα, τα οποία επηρέασαν  τη σύγχρονη μουσική, ξεκίνησε από μια ιδέα νέων καλλιτεχνών του Πύργου, που θέλουν να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν σήμερα μέσα από την τέχνη τους. Η ιδέα αυτή «παντρεύτηκε» με άλλες ιδέες που είχαν το Λιμενικό Ταμείο για την προβολή του Κατακόλου και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Πύργου για την υποστήριξη της νέας κοινωνικής δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που ίδρυσε πρόσφατα ο Δήμος, και έτσι γεννήθηκε το Port Festival.

Όπως λένε οι διοργανωτές «δώσαμε στο πρώτο Port Festival τον αριθμό zero γιατί θεωρούμε αυτή τη διοργάνωση «δοκιμαστική». Θέλουμε η τελική του μορφή να προκύπτει μέσα από τις δημιουργικές ιδέες και πρωτοβουλίες όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος, να αλλάζει συνεχώς και να διαμορφώνεται μέχρι την τελευταία στιγμή, κρατώντας έτσι και το στοιχείο της έκπληξης. Στόχος μας είναι να δώσουμε σε κάθε θεατή την ευκαιρία για ψυχαγωγία, αλλά και τη δυνατότητα για επικοινωνία.

Ταυτόχρονα επιδιώκουμε οι εκδηλώσεις να έχουν και έναν χαρακτήρα διαδραστικότητας: οι θεατές μπορούν να αυτενεργούν, π.χ. κάνοντας κλικ με τη φωτογραφική μηχανή τους και παρουσιάζοντας επί τόπου τα στιγμιότυπά τους μέσω των η/υ στις οθόνες προβολής, να αυτοσχεδιάζουν με τους ρυθμούς της κεντρικής σκηνής μαζί με τους χορευτές κτλ.» αναφέρουν για το σκοπό του και συνεχίζουν περιγράφοντας το βασικό σκεπτικό της δημιουργίας του. «Το zero Port Festival είναι αφιερωμένο στην κρίση και τις συνέπειές της. Κι επειδή η μουσική είναι αυτή που θα κυριαρχήσει, δώσαμε το σύνθημα «Μουσική ενάντια στην Κρίση» (Music VS Crisis).

Πιστεύουμε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να αντιδρά με τον δικό του τρόπο απέναντι Κρίση. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, είμαστε σίγουροι πως όλοι έχουμε μια τουλάχιστον κοινή απάντηση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Αλληλεγγύη, ιδιαίτερα απέναντι σε εκείνους τους συμπολίτες μας που βιώνουν απελπιστικά τη σημερινή τραγική κατάσταση, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς ένα πιάτο φαγητό. 

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους αρνούνται να παραδώσουν την ανθρωπιά τους. Και σας ζητάμε να φέρετε μαζί σας ό,τι μπορείτε: ένα πακέτο μακαρόνια, ένα κουτί γάλα, μισό κιλό ρύζι ή φασόλια ή φακές ή ό,τι άλλο νομίζετε πως μπορεί να χαρίσει μια αχτίδα ελπίδας σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Ξέρουμε ότι δεν λύνουμε το πρόβλημά τους, μπορούμε όμως να τους δώσουμε μια σημαντική ανακούφιση. Κι αυτό δεν είναι λίγο…

Κατάκολο, 7 & 8 Αυγούστου,


από τις 7:30 το βράδυ έως μετά τα μεσάνυχτα…


Έτσι το διήμερο 7 & 8 Αυγούστου το κοινό θα απολαύσει στο λιμάνι μουσική από τις 7.30 έως τα μεσάνυχτα με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Penny and the Swingin’ Cats και τα συγκροτήματα Micky n’ Mallory (Rock), Μουσικές Διαδρομές (Pop), Ελεύθερη Πτώση (Rock), Alma (Pop, Rock). Ακόμα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται Χορός, Video, Φωτογραφία, Εθελοντικές πρωτοβουλίες, Περιβαλλοντικές δράσεις.

Όπως προαναφέραμε η τιμή εισόδου είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας (ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια, φακές, γάλα εβαπορέ κ.τ.λ.) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πύργου.

Η διοργάνωση είναι του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου των Εθελοντικών ομάδων  νέων καλλιτεχνών, του Δήμου Πύργου και του Πολιτιστικού & Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Πύργου.
 

Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2012


Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Παρουσίαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου - 28.02.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/03/2014)
Υδροναύτες στα θρανία - Επίσκεψη στο Λύκειο Ανδραβ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/04/2013)
Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος,ανιχνεύοντας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 21/03/2013)
Υδροναύτες στα θρανία - Δραστηριότητες Παραρτήματο......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Ημερίδα παρουσίασης των περιοχών Natura 2000 στον ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 05/02/2013)
Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2012)
Παρουσίαση της οργάνωσης στο πνευματικό κέντρο του......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/05/2012)
Πρόγραμμα "Υδάτινος Πλούτος" - Υδροναύτες Ηλείας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/05/2012)
Ενημέρωση μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου - 6.04.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 20/04/2012)
Διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων προγράμματος Υδ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/03/2012)
Οι Υδροναύτες Ηλείας στην εφημερίδα Πατρίς - 10.3.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 11/03/2012)
Υδροβιότητα - Πρόγραμμα καταδυτικής επιμόρφωσης......
(Δημοσιεύτηκε στις: 17/02/2012)
Ίδρυση παραρτήματος "ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ"......
(Δημοσιεύτηκε στις: 08/02/2012)
Προηγούμενες Δραστηριότητες