Νόσοι καταδύσεων

Μπορεί να ακούγονται τρομακτικό το να μιλάμε για νόσους καταδύσεων και να γνωρίζουμε πως αρκεί το να τηρούμε λίγους απλούς κανόνες για να ευχαριστιόμαστε με απόλυτη ασφάλεια τις καταδυτικές μας δραστηριότητες, ωστόσο είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε οτιδήποτε σχετίζεται με την κατάδυση και να μπορούμε είτε να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα που ακούμε, είτε να κατανοήσουμε τους λόγους που πρέπει να τηρούμε πάντοτε όσα διδαχτήκαμε απο την πρώτη κιόλας επαφή μας με την αυτόνομη κατάδυση.


Διαβάστε περισσότερα..
Κατάλογος λιμενικών αρχών Ελλάδος


Δείτε τον κατάλογο όλων των Ελληνικών λιμενικών αρχών.


Διαβάστε περισσότερα..
Watercolours Diving Center - Malta

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τους εκπληκτικούς βυθούς και τα ναυάγια που υπάρχουν στην Μάλτα, το καταδυτικό κέντρο watercolours είναι σίγουρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση. Μπορεί να αναλάβει με απόλυτη επιτυχία κάθε λεπτομέρεια της εκδρομής σας, από τα αεροπορικά εισιτήρια μέχρι και τα καλύτερα εστιατόρια! Είναι μια πρόταση, που αξίζει να ρίξετε μια ματιά..


Διαβάστε περισσότερα..
Διαρκής Κατάλογος των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Ελλάδος

Πρίν αποφασίσετε να επισκευθείτε κάποιο μέρος για να γνωρίσετε και την υποβρύχια όμορφιά του, είναι φρόνιμο να ελέγξετε τον διαρκή κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελλάδος, για να εξακριβώσετε αν ισχύει κάποια απαγόρευση ή όχι. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να σας γλιτώσει απο πιθανά προβλήματα!

Οι απαγορεύσεις που έχουν να κάνουν με την δραστηριότητα μας, είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την κήρυξη ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.


Διαβάστε περισσότερα..
Οι κίνδυνοι στην αυτόνομη, ψυχαγωγική κατάδυση

Σίγουρα  όπου πείτε πως θέλετε να γίνετε αυτοδύτες, θα προσπαθήσουν να σας αποτρέψουν, αν δεν έχουν επαφή με την αυτόνομη κατάδυση.

Ας δούμε λοιπόν, κατά πόσο είναι τελικά επικίνδυνη, απαντώντας στα κυριότερα και πιο συνηθισμένα ερωτήματα που σίγουρα έχουν τεθεί κατά καιρούς, σε πολλούς από εμάς..


Διαβάστε περισσότερα..
Cressi Sub

Διαβάστε την ιστορία της παλαιότερη εταιρεία κατασκευής καταδυτικού εξοπλισμού και δείτε πως μπορεί να παραμείνει παραδοσιακή, ακόμα και αν χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ευχαριστούμε τον Κο Γρηγόρη Αποστολίδη, για το όμορφο ιστορικό που μας παρέθεσε.


Διαβάστε περισσότερα..
Νομοθεσία για τις καταδύσεις στην Ελλάδα

Παναγιώτης Τασιαδάμης

Για πολλά χρόνια, η αυτόνομη κατάδυση στην Ελληνική επικράτεια, ήταν μια δραστηριότητα που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, με κυριότερο αυτό των πολύ περιορισμένων τοποθεσιών στις οποίες μπορούσε να εξασκηθεί. Ο αυτοδύτης μπορούσε να καταδυθεί σε ελάχιστα συγκεκριμένα μέρη ανά την Ελλάδα, ενώ για να έχει την δυνατότητα να χαρεί το βυθό άλλων περιοχών υποχρεούταν να ζητήσει έγγραφη άδεια από τα κατά τόπους λιμεναρχεία, μια άδεια που πολλές φορές δεν δινόταν εύκολα. Τα πτυχία τα οποία ήταν αναγνωρισμένα προέρχονταν κυρίως από τον Ελληνικό χώρο, από την συγκεκριμένη αθλητική ομοσπονδία που είχε την αρμοδιότητα επί της κατάδυσης.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] next
Items 15 - 21 of 24 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα