Διήμερο εθελοντικών δράσεων στο Μεγανήσι Λευκάδος 23-24.11.13

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με το Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας και την ομάδα εθελοντών Μεγανησίου "ώρα για δράση", ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία διήμερο εθελοντικών υποβρυχίων καθαρισμών στο Μεγανήσι, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2013.

Η σφοδρή κακοκαιρία και η συνεχής βαριά βροχόπτωση δεν ήταν καθώς φαίνεται αρκετές για να  πτοήσουν  τους εθελοντές που έφεραν εις πέρας μια πραγματικά δύσκολη αποστολή καθώς κατάφεραν να ανελκύσουν από τους βυθούς του Μεγανησίου ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ρύπων κάθε είδους, δίνοντας μια ακόμα ανάσα στην βιοποικιλότητα της περιοχής και φέρνοντας την εικόνα των βυθών ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή που θα έπρεπε να είναι και σε αυτή που αξίζει σε έναν νησί – κόσμημα.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός Βυθού στις Πετριές Ευβοίας - 20.10.13

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια της εκστρατείας εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού» και σε συνεργασία με τον Τουριστικό Σύνδεσμο Αγίων Αποστόλων και το Petries Diving Center, πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού αυτοδυτών, εθελοντικό καθαρισμό βυθού στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων Πετριών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στην Λίμνη Ευβοίας 30.06.13

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια της εκστρατείας εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λίμνης Ευβοίας πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό βυθού στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013.
Το έργο που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας οι εθελοντές ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η εικόνα του βυθού της περιοχής ήταν κυριολεκτικά δραματική. Τεράστιες ποσότητες συσσωρευμένων σκουπιδιών κάθε είδους κάλυπταν δεκάδες τετραγωνικά μέτρα και φανέρωναν το μέγεθος του προβλήματος.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στο Κολυμβάρι Χανίων Κυριακή 16 Ιουνίου 2013.

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ συμμετείχε στην εθελοντική δράση «Καθαρίζουμε το σπίτι μας» που διοργανώθηκε από τους Αλιείες Κολυμβαρίου Χανίων, τον δήμο Πλατανιά και το Oceanis dive center στο λιμάνι του Κολυμβαρίου, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2013.
Στην δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία συμμετείχε η λέσχη αυτοδυτών Κρήτης ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η βοήθεια που προσέφεραν οι  σύλλογοι Ξενοδόχων Χανίων, Κυριών Κολυμβαρίου καθώς και το πλήθος των εθελοντών που έσπευσε να υποστηρίξει την δράση.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στην παραλία Αγίων Αποστόλων Καλάμου - 09.06.13

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια της εκστρατείας εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού» με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ωρωπού πραγματοποίησαν  καθαρισμό βυθού στην Παραλία Αγ. Αποστόλων Καλάμου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου από την προηγούμενη μας εθελοντική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή και τα αποτελέσματα της ήταν πραγματικά αξιόλογα.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού στον Αγ. Κοσμά Ελληνικού - 19.5.13

H MKO «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ» συμμετείχε στον κεντρικό καθαρισμό της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013 που διοργανώθηκε από το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» και πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 19 Μαΐου στις παραλία του Αγ. Κοσμά.

Η οργάνωσή μας στηρίζει με όλες τις τις δυνάμεις την εξαιρετική αυτή προσπάθεια που διοργανώνεται τα 18 τελευταία χρόνια και συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας μας.


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού και ακτής Αγίου Νικολάου Λαυρίου - 28.04.13

Η ΜΚΟ “Υδροναύτες” σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου Γελ Βριλησσίων, του ΓΕΛ Λαυρίου, του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου και την υποστήριξη του Δικτύου "Μεσόγειος SOS" ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον καθαρισμό βυθού και ακτών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λαυρίου, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

 


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] next
Items 8 - 14 of 47 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα