Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού - Π. Φάληρο 4.12.2011

Το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού 2011 (5 Δεκεμβρίου) , διοργάνωσε καθαρισμό βυθού στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.

Η οργάνωσή μας γιόρτασε με τον καλύτερο και ουσιαστικότερο τρόπο την ημέρα αυτή και μπόρεσε να ανελκύσει από τον βυθό του Παλαιού Φαλήρου τεράστια ποσότητα ρύπων και επιβαρυντικών για το περιβάλλον υλικών και αντικειμένων, τα οποία και εντυπωσίασαν όσους βρέθηκαν αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή στην παραλία του Μπάτη.


Διαβάστε περισσότερα..
Εθελοντική οικολογική δράση και ενημερωτική εκδήλωση στο Παλούκι Αμαλιάδας - 6.11.11

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες»  ο Τομέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου , με την αρωγή του Δήμου Ήλιδας, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την οικολογική δράση καθαρισμού του βυθού περιμετρικά του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή «Παλούκι» του Νομού Ηλείας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 με την συμμετοχή της ομάδας «Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών»  της φιλοζωικής ΜΚΟ Romell και της  ΜΚΟ ΕΠΑΝΥΠ (Εταιρείας Προστασίας και Ανάδειξης του Υποβρυχίου Περιβάλλοντος).


Διαβάστε περισσότερα..
Εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός στο Πανόραμα Λαυρεωτικής 18.09.11

To τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ  πραγματοποίησε  καθαρισμό βυθού στην περιοχή του Πανοράματος Λαυρεωτικής (Κορακιά), την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011.
Στη δράση αυτή, την 14η κατά σειρά για την εκστρατεία εθελοντικών οικολογικών δράσεων 2011 «Φωνή Βυθού» της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, ο στόχος των εθελοντών ήταν να ανελκυστούν από τον βυθό οι τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί στον κόλπο της περιοχής, οι οποίες έδιναν σε μια περιοχή πραγματικά πανέμορφη, εικόνα υποβρύχιας χωματερής καθώς υπήρχαν μεγάλες εκτάσεις με διάσπαρτα πλαστικά και μεταλλικά απορρίμματα.


Διαβάστε περισσότερα..
Εθελοντική οικολογική δράση στο Λουτράκι - 30.07.11

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες» σε συνεργασία με την «Δράση Πολιτών», την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και την συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων και συλλόγων της περιοχής του Λουτρακίου, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον υποβρύχιο καθαρισμό παραλιών και λιμένος, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011.
Οι ομάδες των εθελοντών δραστηριοποιήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της περιοχής, στα οποία είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών, αλλά και επικίνδυνων αντικειμένων μεγάλου όγκου και βάρους.


Διαβάστε περισσότερα..
Ομάδα χειρισμού ανακυκλώσιμων υλικών και δειγματοληψίας

Το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ "YΔΡΟΝΑΥΤΕΣ", δημιουργησε μια ομάδα εθελοντών η οποία εξειδικεύεται στον εντοπισμό και την ανέλκυση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία με την συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών «ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ Α.Ε.» και τα σντίστοιχα για κάθε είδος υλικών συστήματα, θα προωθούνται στα κέντρα ανακύκλωσης.
Επιπλέον, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας θα εκπαιδευτούν κατάλληλα, τόσο για την χρήση ειδικού εξοπλισμού διαχείρισης των παραπάνω υλικών, όσο και για τις διαδικασίες δειγματοληψίας και εργαστηριακού ελέγχου, σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια και φορείς, προκειμένω να διαπιστώνεται και η ποιότητα των υδάτων στις περιοχές που θα πραγματοποιούνται οι δράσεις, ή οπουδήποτε αλλού κριθεί σκόπιμο.


Διαβάστε περισσότερα..
Yδροναύτες - Atenistas - Pireactive : Στο Φάληρο, ξανά! - 19.06.11

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η παράλληλη δράση καθαρισμού βυθού και ακτής στην παραλία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ), την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, με την συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων Atenistas και Pireactive, της ΜΚΟ Υδροναύτες και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. Η αποφασιστικότητα των εθελοντών κατάφερε να μεταμορφώσει κυριολεκτικά την περιοχή και η «χωματερή πίσω από το ΣΕΦ» έγινε και πάλι παραλία.

 

 


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρισμός βυθού Λίμνης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης - 19.06.11

Η ΜΚΟ Υδροναύτες στα πλαίσια του καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", που διοργανώθηκε από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, τον οργανισμό διαχείρισης του πάρκου και υποστηρίχθηκε από το Δίκτυο Εθελοντών του Πάρκου (ΚΕΑΝ, Φίλοι του Πάρκου, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Οργάνωση ΓΗ ), την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, συμμετείχε στην προσπάθεια για προώθηση ενός βιώσιμου, αστικού περιβάλλοντος και επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την πόλη, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο του καθαρισμό της τεχνητής λίμνης που βρίσκεται μέσα στο πάρκο.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] next
Items 29 - 35 of 47 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα