Περιβαλλοντική δράση στην παραλία "Λάμπρου" Βουλιαγμένης - 24.06.2012

Το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια της εκστρατείας «Φωνή Βυθού», πραγματοποίησε εθελοντική δράση στην Βουλιαγμένη στις 24 Ιουνίου 2012.
Μια περιοχή ιδιαίτερα αγαπητή στους αυτοδύτες αλλά και στους κολυμβητές που την επιλέγουν όλους τους μήνες του χρόνου, δεν θα μπορούσε φυσικά να εξαιρεθεί και φέτος από το πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.
Η συγκεκριμένη δράση δεν είχε στόχο μόνο την απομάκρυνση των σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλά σημεία του βυθού περιμετρικά της ακτογραμμής, αλλά και στην ανέλκυση μεγάλης ποσότητας παλαιών καλωδίων που κάλυπταν μεγάλο μέρος του βυθού.


Διαβάστε περισσότερα..
Δράση καθαρισμού βυθών στον Κάλαμο Αττικής - 10.06.12

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια της εκστρατείας εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού» με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ωρωπού διοργάνωσε  καθαρισμό βυθού στο λιμάνι του Καλάμου (Παραλία Αγ. Αποστόλων) την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012.

Τόσο η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών και ο ενθουσιασμός τους, όσο και η πολύ σημαντική υποστήριξη των μελών του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ωρωπού και των εργαζομένων στον Δήμο Ωρωπού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ιδιαίτερα επιτυχημένο αποτέλεσμα καθώς η περιοχή που είχε επιλεχθεί για να πραγματοποιηθεί η δράση αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης σκουπιδιών και επιβαρυντικών ρύπων.


Διαβάστε περισσότερα..
Κεντρικός Καθαρισμός Εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2012» Ωρωπός 13.5.12

H MKO ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον καθαρισμό βυθού στο λιμάνι του Ωρωπού, στα πλαίσια του κεντρικού  Καθαρισμού  της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2012» (www.medsoscleanup.gr), που πραγματοποίησε  το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στην Κεντρική Παραλία του Ωρωπού την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 με τη συμμετοχή και υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Πατρών, των εταιρειών Carglass και Genworth Financial, του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, του Λιμενικού  Ταμείου Σκάλας Ωρωπού, του Λιμεναρχείου Ωρωπού και των Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Let’s do it Glyfada! - Εθελοντικές δράσεις στην Γλυφάδα 29.04.12

Το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it” η οποία φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση", πραγματοποίησε εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.


Διαβάστε περισσότερα..
Μια δράση.. πολλές σκέψεις μέσα από λίγες λέξεις..

Κάποια από τα σπουδαιότερα συναισθήματα που νιώθουμε συμμετέχοντας σε μια δράση, είναι αυτά που μας μεταφέρουν τα παιδιά που παρακολουθούν ή όπως στην πρόσφατη δράση μας στη Γλυφάδα, οι έφηβοι που συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται μαζί μας.
Τα παιδιά από το 2ο Λύκειο Βριλησσίων φρόντισαν να αποτυπώσουν με λίγες λέξεις, πολλές σκέψεις..


Διαβάστε περισσότερα..
Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό! - Παραλία Γλυφάδας 18.3.2012

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού», διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία περιβαλλοντική εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 με τίτλο: «Καθαρίζουμε το βυθό, μαθαίνουμε για το βυθό»
Στην εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμη η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 2ου Λυκείου Βριλησσίων.
Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.


Διαβάστε περισσότερα..
Εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός την ημέρα των Θεοφανείων 2012

To Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό βυθού την ημέρα των Θεοφανείων, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 στην παραλία της Γλυφάδας.
Δυστυχώς, οι ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και οι σχετικές οδηγίες απο την τοπική λιμενική αρχή δεν μας επέτρεψαν να δραστηριοποιηθούμε υποβρυχίως και η δράση μας αναβλήθηκε. Ευχαριστούμε τον μεγάλο αριθμό εθελοντών που παραβρέθηκαν και ελπίζουμε να τους δούμε στην επόμενη δράση που θα διοργανώσουμε.

 


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] next
Items 22 - 28 of 47 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα