Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός: Υπόγειος, Υποβρύχιος και μαγευτικός.

Διαβάστε περισσότερα..
Tόσο κοντά – Tόσο μακριά

Kείμενο: Αργύρης Αργυριάδης

Η Τεχνική Κατάδυση είναι μια προωθημένη δραστηριότητα εκτός των ορίων των καταδύσεων αναψυχής. Είτε βαθιά στο απέραντο μπλε, είτε μέσα σε ένα σπήλαιο, ορυχείο ή ναυάγιο είτε/ή και με μεικτά αέρια η υποβρύχια παραμονή στο υπερβαρικό περιβάλλον είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση. Κι αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει απόλυτα τον κίνδυνο που ελλοχεύει κάθε στιγμή.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Υποβρύχια Σπηλαιολογία: Ανακαλύπτοντας την 7η Ήπειρο

κείμενο-φωτό: Αργύρης Αργυριάδης

Η σπηλαιοκατάδυση, μαζί με τις βαθιές καταδύσεις και το TRIMIX αποτελούν διαχρονικά έναν αδιαφιλονίκητα μυστηριακό πόλο για τον επίδοξο αυτοδύτη. Η ιδέα μιας βαθιάς κατάδυσης, ο μαγικός τριψήφιος αριθμός βάθους, αλλά και η συγκίνηση της διείσδυσης σε ένα υποβρύχιο σπήλαιο, είναι πολύ δυνατοί φαντασιακοί παράγοντες αυτοεκπλήρωσης του ατόμου από τα τετριμμένα και την καθημερινότητα. Η αναφορά δε σε αυτά προκαλεί άμεσα το ενδιαφέρον για αυτόν που τα κάνει, ενώ συχνά η επίτευξη τους, εμπεριέχει και το ηρωικό στοιχείο σε συνάρτηση με την προσλαμβάνουσα επικινδυνότητα. Σε μια εποχή ασημαντότητας, ο βαθύτης trimiκτης, ή ο ατρόμητος σπηλαιοδύτης αποτελούν μυστηριακές φιγούρες στον πολύ κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα..
Εισαγωγή στην Τεχνική Κατάδυση

κείμενο-φωτό: Αργύρης Αργυριάδης

Με τον όρο "Τεχνική Κατάδυση" περιγράφονται καταδυτικές δραστηριότητες όπως η Σπηλαιοκατάδυση και η Ναυαγιοδιείσδυση, που υπήρχαν πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση του ίδιου του όρου αλλά και γενικά οι καταδύσεις με μεικτά αέρια ή/και που χρήζουν αποσυμπίεσης. Είναι δηλαδή εκτός των ορίων των καταδύσεων αναψυχής  σε χρόνο βάθος ή και περιβάλλοντα, ενώ πραγματοποιούνται δε με ειδικό εξοπλισμό και μεθόδους.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2]
Items 8 - 11 of 11 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα