Σαρμ ελ- Σεΐχ

Σαρμ ελ- Σεΐχ
Καρχαρίες τρομοκρατούν το διάσημο θέρετρο της Αιγύπτου

Πανικό έχει προκαλέσει στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σεΐχ ο θάνατος 70χρονης γερμανίδας τουρίστριας από καρχαρία την περασμένη Κυριακή.Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν ακρωτηριαστεί στο ίδιο θέρετρο τέσσερις τουρίστες- τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός.
Οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν την πρόσβαση στις παραλίες και προσπάθησαν να πιάσουν τον καρχαρία κατά μήκος των ακτών του Σαρμ ελ- Σεΐχ, θέρετρου το οποίο προσελκύει περίπου τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Τελικώς, κατόρθωσαν να σκοτώσουν δύο καρχαρίες, με αποτέλεσμα να ξανανοίξουν οι ακτές.

Διαβάστε περισσότερα..
Εξελίξεις στο Σαρμ ελ-Σεΐχ

Οι Αμερικάνοι επιστήμονες που κληθήκαν στο μεγαλύτερο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ-Σεΐχ παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν το «χειρότερο σενάριο». Κατέληξαν ότι η έξαρση των επιθέσεων σε κολυμβητές - δύτες ήταν έργο τουλάχιστον δύο καρχαριών.


Διαβάστε περισσότερα..
25η NATEX 2011

Natex 2011

 

25η NATEX 2011

ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

1-5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011


Διαβάστε περισσότερα..
Νέα έκδοση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τουβλάκια Λέγκο

Και δεν είναι παιγνίδι.

Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το σημαντικότερο ίσως τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο και σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, δεν έχει σταματήσει να κεντρίζει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα..
Το ναυάγιο του Τιτανικού καταστρέφεται

TitanicΕίκοσι επτά στελέχη βακτηρίων έχουν σχηματίσει μια καταστροφική “αλυσίδα” που μοιάζει με “σταλακτίτες” σκουριάς που τρώτε αργά το ιστορικό ναυάγιο του  Τιτανικού.
 


Διαβάστε περισσότερα..
Νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση από τον William Trubridge

Τη Δευτέρα 13/12/2010 ο William Trubridge κατάφερε ό, τι είχε θεωρηθεί από καιρό  ακατόρθωτο: να καταδυθεί σε βάθος 100 μέτρων, με μία ανάσα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και τα πόδια του.

Ο Νεοζηλανδός δεν φορούσε βατραχοπέδιλα και βάρη και δεν χρησιμοποίησε “έλκηθρο” κατά τη διάρκεια της καθόδου. Επίσης, δεν έκανε χρήση αερόσακου για να φτάσει γρήγορα στην επιφάνεια μετά από την κατάδυση του. Φορούσε μόνο μία λεπτή στολή και ήταν “οπλισμένος” με τρομερή θέληση.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
Items 57 - 62 of 62 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα