Τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Κορινθιακού

Το υπουργείο αξιολογεί την ένταξή του στο Δίκτυο Natura

Το ρινοδέλφινο (Tursiops trunatus) συνυπάρχει με δύο ακόμη πληθυσμούς στον Κορινθιακό Κόλπο μαζί με τα κοινά δελφίνια (Delphious delphis) και τα ζωνοδέλφινα (Stenella coeruleoabla).


Διαβάστε περισσότερα..
Νεκρό δελφίνι στην Μυρσίνη

Ένα μικρό ζωνοδέλφινο βρέθηκε νεκρό το Σάββατο, στην παραλία της Μυρσίνης στον Κυλλήνιο Κόλπο. Για την μακάβρια ανακάλυψη ενημερώθηκε άμεσα από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" Μάκη Νοδάρο ο Δρ. Αλέξανδρος Φραντζής, πρόεδρος και...


Διαβάστε περισσότερα..
Η ζωή του βυθού θα μπορούσε να νικήσει τον καρκίνο;

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η πλούσια βιοποικιλότητα του βυθού, μπορεί να αποτελέσει θεραπεία για πολλές…ανίατες ασθένειες που ταλαιπωρούν τους ανθρώπινους οργανισμούς.
Είναι γεγονός ότι η μητέρα φύση από μόνη της αποτελεί ένα φαρμακευτικό εργοστάσιο, καθώς το 60% των φαρμάκων για την ίαση σοβαρών ασθενειών προέρχονται από φυσικά συστατικά.


Διαβάστε περισσότερα..
Μέτρα προστασίας για τα ελληνικά κοράλλια

Βουλευτές ζητούν μέτρα προστασίας για τα ελληνικά κοράλλια

Η θαλάσσια περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου ορίστηκε τελικώς ως ζώνη εκμετάλλευσης του κόκκινου κοραλλιού, για το διάστημα 2011-2015, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη Real News.
Η σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Ι. Διαμαντίδη δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης 4 αδειών αλιείας κοραλλιών.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Πράσινο φως για καταδύσεις στην Αλόννησο

Αναοριοθετείται ο ενάλιος αρχαιολογικός χώρος...

Δημοσίευση ΕικόναςΤην έγκρισή του για την αναοριοθέτηση του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Βορείων Σποράδων -
Αλοννήσου σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιοχές, εντός των ορίων της Ζώνης Β του Θαλάσσιου Πάρκου, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με ένα στόχο: να επιτραπούν οι καταδύσεις.


Διαβάστε περισσότερα..
Αλιείς στην υπηρεσία της ανακύκλωσης


Δημοσίευση ΕικόναςΟι ψαράδες θα πληρώνονται για να πιάνουν πλαστικά αντί για ψάρια, σύμφωνα με σχέδιο της Επιτρόπου Αλιευμάτων της Κομισιόν Μαρίας Δαμανάκη.

Η κα. Δαμανάκη σκοπεύει να παρουσιάσει εντός του μηνός ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους ψαράδες της Μεσογείου, σύμφωνα με το οποίο οι ψαράδες θα συλλέγουν πλαστικά απορρίμματα που ρυπαίνουν τις θάλασσες και απειλούν τη θαλάσσια ζωή και θα τα στέλνουν για ανακύκλωση.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Ανεβάζει «πυρετό» η Μεσόγειος

Αιτία η κλιματική αλλαγή

Ισχυρές περιβαλλοντικές πιέσεις δέχεται η Μεσόγειος Θάλασσα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης. Η Μεσόγειος, ειδικά το δυτικό της τμήμα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα «Τζουράσικ Παρκ» μεδουσών και επικίνδυνων ξενικών ειδών, ενώ τα πολύτιμα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας παρουσιάζουν μείωση κατά το 1/3. Πρόκειται για συμπεράσματα της μεγάλης επιστημονικής έρευνας SESAME, η οποία διήρκεσε τέσσερα χρόνια, με τη συμμετοχή ερευνητικών κέντρων από 21 χώρες. Τον συντονισμό είχε το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Στο επίκεντρο των ερευνητών βρέθηκαν η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα.


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] next
Items 43 - 49 of 62 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα