Διέσωσαν ορφανό νεογέννητο δελφίνι
Διέσωσαν ορφανό νεογέννητο δελφίνιΕνα νεογέννητο δελφίνι διέσωσαν εθελοντές της οργάνωσης «Oceanic Club» το οποίο είχε εγκλώβιστεί σε παραλία της Κονστάντζα, στη νοτιανατολική Ρουμανία, ενώ καταβάλλουν προσπάθειες για το κρατήσουν στη ζωή.
Η ιστορία του μωρού δελφινιού, το οποίο αποχωρίστηκε τη μητέρα του, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, είναι πολύ τραγική, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Oceanic Club», Ράζβαν Ποπέσκου Μιρτσένι.

Διαβάστε περισσότερα..
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας
Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου. Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα..
Η Ζάκυνθος καθαρίζει για να υποδεχτεί τις καρέτα-καρέτα

Συλλογική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών

Ένα ευρύ πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα αρχίζει από αυτή τη Δευτέρα ο Φορέας διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις.


Διαβάστε περισσότερα..
«Κλινικά νεκρός» ο Θερμαϊκός!
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Θερμαϊκός κόλπος, που έχει μετατραπεί σε νεκρή θάλασσα.
 Βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα και αστικά λύματα χύνονται ανεξέλεγκτα από αγωγούς, αλλά και από τα ποτάμια της Μακεδονίας που εκβάλλουν σε αυτόν.

Διαβάστε περισσότερα..
Βρήκε στα δίχτυα του ψάρι με ανθρώπινο στόμα!

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένας 45χρονος ψαράς, παρέα με τον ανήλικο γιο του, στη Συκιά της Χαλκιδικής, αλίευσε ένα παράξενο ψάρι που έχει χείλη και δόντια που μοιάζουν με αυτά του ανθρώπου.

Ο 45χρονος Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι.


Διαβάστε περισσότερα..
Νεκρό δελφίνι στον Αμβρακικ
Ένα νεαρό δελφίνι μήκους περίπου ενός μέτρου εκβράστηκε χθες το πρωί στην παραλία του Πνευματικού Φάρου στην Πρέβεζα.

Το δελφίνι έφερε πρόσφατα τραύματα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο ενώ περίοικοι που το εντόπισαν ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες (λιμεναρχείο και Δήμο) για το περιστατικό.


Διαβάστε περισσότερα..
Θαλάσσια στρατηγική: τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ

Θαλάσσια στρατηγική: τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008»


Διαβάστε περισσότερα..
prev [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] next
Items 36 - 42 of 62 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα