Πηγή λίμνη Viroit

Κείμενο, φωτογραφίες: Κρητικάκος Παναγιώτης

Βίντεο: Χαλιάσος Δημήτρης

To Σάββατο, 6/4/2013, επισκεφθήκαμε το όμορο κράτος της Αλβανίας και συγκεκριμένα τη λίμνη Viroit στην περιοχή του Αργυροκάστρου, 90χμ από τη πόλη των Ιωαννίνων και μόλις 30χμ από το τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς. Η συγκεκριμένη λίμνη και πηγή προσέγγισε το ενδιαφέρον μας μιας και δεν υπάρχει κάποια καταδυτική αναφορά, από όσο γνωρίζουμε από τη σύντομη έρευνα που κάναμε. Υπάρχουν αναφορές για την αποστολή Ιταλών σπηλαιοδυτών στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως σαφής αναφορά στην πηγή της λίμνης.


Διαβάστε περισσότερα..
Λίμνη Ζηρού

κείμενο: Παναγιώτης Κρητικάκος

φωτό: Παναγιώτης Κρητικάκος-Νίκος Γκίκας

Η λίμνη Ζηρού αποτελεί ένα φυσικό στολίδι κοντά στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, στο ύψος της Παντάνασσας, δύο χιλιόμετρα δυτικά της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Φιλιππιάδας και σε υψόμετρο μόλις 56 μέτρα.


Διαβάστε περισσότερα..
Λίμνη Ζαραβίνα
Κείμενο: Παναγιώτης Κρητικάκος
Φωτογραφίες: Νίκος Γκίκας-Παναγιώτης Κρητικάκος

Η λίμνη Ζαραβίνα βρίσκεται στο δήμο Πωγωνίου, στον νομό Ιωαννίνων, στο 45ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Ιωαννίνων με τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, σε υψόμετρο 457 μέτρων.


Διαβάστε περισσότερα..
Εργαστήριο Technical Diving Experience – Πηγές Λούρου

Στις 27 Οκτωβρίου στη λίμνη – πηγών Λούρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εργαστήριο Technical Diving Experience για δύτες αναψυχής. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι το πρώτο που διεξάγεται εκτός Αττικής.

 


Διαβάστε περισσότερα..
In memory of J. J. Bolanz

Στην μνήμη ενός υπέροχου και ευγενικού ανθρώπου, που δεν πρόκεται ποτέ να ξεχάσω.

Πάντα τις μέρες αυτές είμαι στο υγρό στοιχείο τιμώντας την μνήμη του.

 


Διαβάστε περισσότερα..
Άδηλα ‘Υδατα: Λίμνη Πηγών Λούρου

Κείμενο: Αργύρης Αργυριάδης -Πάνος Κρητικάκος
Φώτο-Video: Νίκος Γκίκας

Στις 27/10 ξεκινήσαμε με τον Νίκο από Αθήνα με ένα αμάξι φορτωμένο με αρκετό καταδυτικό εξοπλισμό για να καλύψει όλες τις υποβρύχιες έρευνες που είχαμε προγραμματίσει για το τριήμερο.


Διαβάστε περισσότερα..
Άδηλα ‘Υδατα: Ήπειρος

Το τετραήμερο 27 – 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΑΔΗΛΑ ΥΔΑΤΑ αποστολή στην περιοχή της Πρέβεζας & της Ηπείρου. Στόχος της αποστολής ήταν να γίνει έρευνα και αυτοψία στις κυριότερες λίμνες της περιοχής και να διαπιστωθεί η δυνατότητα τους για κατάδυση & περαιτέρω εξερεύνηση.

 


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] next
Items 1 - 7 of 11 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα