Παρουσίαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου - 28.02.14

To παράρτημα νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια της καμπάνιας "Άσε το γόνο να γίνει γονιός" το οποίο διεξάγεται βάση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Teachers for Europe με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών κατά της υπεραλίευσης, θα πραγματοποιήσει σχετική παρουσίαση  και ενημέρωση για τις δραστηριότητες της οργάνωσής μας, την Παρασκευή 28.2.14 και ώρα 09.00 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πύργου.


 


Διαβάστε περισσότερα..
Υδροναύτες στα θρανία - Επίσκεψη στο Λύκειο Ανδραβίδας

Το Παράρτημα Ηλείας της ΜΚΟ "Υδροναύτες" συνέχισε τη δράση "Υδροναύτες στα θρανία" με μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λύκειο Ανδραβίδας την Παρασκευή 12 Απριλίου. Η δράση ξεκίνησε πριν λίγους μήνες από τα σχολεία του Πύργου και ο στόχος της οργάνωσης είναι να ταξιδέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία του νομού.


Διαβάστε περισσότερα..
Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος,ανιχνεύοντας την ισορροπία.

 

Hμερίδα 16 /03/ 2013, Αρχαία Ολυμπία

«Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος: ανιχνεύοντας την ισορροπία»

Η ημερίδα της 16/03/2013 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνδιοργάνωσης της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, του Κέντρου Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη», και της Εθελοντικής Οργάνωσης Ρόμελ.


Διαβάστε περισσότερα..
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων στο Κατάκολο Ηλείας - 3 & 4 Νοεμβρίου 2012

Tο Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία το  διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων στο Κατάκολο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012, μια διοργάνωση που θα αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα για πολλές ακόμα, σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Στο διήμερο συμμετείχαν εκτός από τους διοργανωτές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα Πύργος εν δράσει, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι σχολές κατάδυσης Nek TecRek και Proteas Dive από την Αχαΐα και Ionian Dive Center από την Μεσσηνία, και οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου.


Διαβάστε περισσότερα..
Υδροναύτες στα θρανία - Δραστηριότητες Παραρτήματος Ν. Ηλείας

To Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ πραγματοποίησαν στις 24/10/2012 και στις 01/11/2012 ενημέρωση των μαθητών του 1ου και του 2ου Λυκείου Πύργου που αφορούσε την οργάνωση και τις δραστηριότητες μας, καθώς και παρουσίασεις σχετικές με τις βασικές αρχές της αυτόνομης κατάδυσης στα πλαίσια του διαρκούς προγράμματος "Υδροναύτες στα θρανία".


Διαβάστε περισσότερα..
Ημερίδα παρουσίασης των περιοχών Natura 2000 στον Πύργο Ηλείας- 03.02.2013

Το παράρτημα Ηλείας της ΜΚΟ Υδροναύτες και το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη»,
πραγματοποίησαν περιβαλλοντική ημερίδα  την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου  στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, στα πλαίσια της έκθεσης υποβρύχιας φωτογραφίας «Σιωπηλός Κόσμος».
Σκοπός της Ημερίδας ήταν να παρουσιάσει τις δύο περιοχές Natura 2000 του Νομού Ηλείας:
τον υγρότοπο Στροφιλιάς-Κοτυχίου και το Δρυοδάσος Φολόης.


Διαβάστε περισσότερα..
Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012

Το zero Port Festival στο Κατάκολο Ηλείας, στο οποίο συμμετείχε η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μια πολύ ωραία διοργάνωση που ευχή όλων είναι να μπορέσει να καθιερωθεί, καθώς έδειξε από την πρώτη κιόλας φορά ότι μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα έκφρασης νέων προσώπων, ομάδων και οργανώσεων με έντονη κοινωνική δράση.

 


Διαβάστε περισσότερα..
[1] [2] next
Items 1 - 7 of 14 displayed.

Πίσω στην Κεντρική σελίδα