Το βιογραφικό του Dive Radio

Το Dive Radio, είναι ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος εκπέμπει σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Internet, 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο.
Ουσιαστικά δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν σε ραδιοσυχνότητες, μιας και χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια οργάνωση και υποδομή, τα πιο εξελιγμένα μέσα παραγωγής και διαθέτει studio που υπερκαλύπτουν τις πιο εξιζητημένες απαιτήσεις ποιότητας. Το ραδιόφωνο μας, δια μέσω του κόμβου e-radio, έχει εξασφαλισμένη την απρόσκοπτη λειτουργία του και την προβολή του σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ λειτουργεί υπό την έγκριση της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι).

Το Dive Radio, ξεκίνησε την λειτουργία του το 2008, με το χιουμοριστικό όνομα «Ράδιο Μπουκάλα» και λειτουργούσε ως ένα πολύ πετυχημένο παρεϊστικο μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ακροατών του.

Στην συνέχεια, διαπιστώσαμε πως θα μπορούσε να αποκτήσει πολλούς επιπλέον ρόλους, που εκτός από την διασκέδαση θα μπορούσαν να καλύπτουν ακόμα μεγαλύτερο φάσμα δραστηριοτήτων. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του ξεκίνησε και πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία, με το μενού να έχει διάφορες ζωντανές εκπομπές στο studio του, οι οποίες έτυχαν μεγάλης ακροαματικότητας και συμμετοχής των ακροατών του, αποδεικνύοντας πως ο κόσμος δέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο το νέο αυτό μέσο επικοινωνίας. Λόγω της συνεργασίας του με την οργάνωση Hellenic Underwater Times, ονομάστηκε huts-radio.

Τον Ιανουάριο του 2010, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάποιες ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας, με σκοπό να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες μας, καθώς και να δώσουμε στο Ελληνικό καταδυτικό ραδιόφωνο την μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια ώστε να γίνει αποδεκτό από το σύνολο του καταδυτικού κόσμου. Η πρώτη κίνηση που θεωρήθηκε απαραίτητη ήταν η μετονομασία του σε Dive Radio – «Το Ελληνικό Καταδυτικό Ραδιόφωνο», καθώς και η κατοχύρωση της διαδικτυακής διεύθυνσης www.diveradio.gr, στην οποία και αναμεταδίδεται το πρόγραμμα του σταθμού μας.

Στην συνέχεια, εργαστήκαμε πολύ εντατικά για να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας, όχι μόνο με χιλιάδες επιλεγμένα τραγούδια αλλά με αρχεία ήχου εκπομπών, συνεδρίων, παρουσιάσεων και ντοκιμαντέρ τα οποία και σίγουρα οι ακροατές μας θα βρουν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, αναβαθμίσαμε τον εξοπλισμό παραγωγής, ηχοληψίας και αναμετάδοσης του προγράμματος μας, θέτοντας τα υψηλότερα στάνταρντ ποιότητας. Δεν σταματήσαμε εκεί, αλλά ήδη δημιουργήσαμε το νέο στούντιο ζωντανων εκπομπών του σταθμού μας στην Άνω Γλυφάδα, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για το Dive Radio και τις εκδηλώσεις του.

Τέλος, έχουμε ήδη κάνει τις απαραίτητες επαφές με ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς ομογενών στο εξωτερικό δια μέσω των οποίων μπορούμε να πετύχουμε σε κατάλληλες περιπτώσεις αναμετάδοση του προγράμματος μας δια μέσω συχνοτήτων Fm, αλλά και άλλων διαδικτυακών ραδιοφώνων.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε τη φωνή του Dive Radio την φωνή του Έλληνα αυτοδύτη και, μέσα από το πρόγραμμα μας, να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στην δραστηριότητα την οποία αγαπάμε και δεν σταματούμε να αναζητούμε τρόπους για να την προωθήσουμε.

Γιατί αυτό που πιστεύουμε είναι πως η κατάδυση είναι σιωπηλή μόνο κάτω από την επιφάνεια...

 

Δημοσιεύτηκε στις: 14/01/2011