Πως θα συντονιστείτε στο Dive Radio

Το πρόγραμμα του καταδυτικού ραδιοφώνου μεταδίδεται μέσω internet και συγκεκριμένα μέσω της πύλης του e-radio.

Ο ευκολότερος τρόπος για να συντονιστείτε είναι πληκτρολογώντας την διεύθυνση www.diveradio.gr, η οποία θα σας ανοίξει αυτόματα το σύστημα αναπαραγωγής του e-radio εμφανίζοντας σας τον παρακάτω εικονιζόμενο player. Σημειώνουμε πως οι διαφημίσεις που μπορεί να περιέχει, καθώς και τα εμφανιζόμενα σε αυτόν άρθρα, προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το e-radio.

Αν διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να συντονιστείτε, ή πως δεν εμφανίζονται τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής

τότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιο πρόσθετο (Windows media player extension), από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft πατώντας πάνω στον σύνδεσμο που θα σας εμφανιστεί στην σελίδα. (Δείτε το πάνω μέρος της εικόνας)Αν επιλέξετε "Εκτέλεση πρόσθετου", τότε αυτό θα εγκατασταθεί αυτόματα και πλέον θα μπορείτε να ακούσετε το πρόγραμμα μας.

 

Στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους εναλλακτικούς.

Ακρόαση με χρήση του Windows media player του υπολογιστή σας ή άλλου αντίστοιχου προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής.

Είτε επιλέγοντας τον σύνδεσμό

http://listen.onestreaming.com/asx/diveradio.asx

είτε κάνοντας δεξί κλικ, επιλέγοντας "αποθήκευση ως" και στη συνέχεια ανοίγοντας το αρχείο που θα δημιουργηθεί. Επιλέγοντας το πρόγραμμα αναπαραγωγής σας θα έχετε την δυνατότητα να συντονιστείτε στο Dive Radio, χρησιμοποιώντας το windows media player που έχετε ή κάποιο αντίστοιχο του πρόγραμμα.

 

Ακρόαση με χρήση του Winamp του υπολογιστή σας ή άλλου αντίστοιχου προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής.

Είτε επιλέγοντας τον σύνδεσμό

http://listen.onestreaming.com/pls/diveradio.pls

είτε κάνοντας δεξί κλικ, επιλέγοντας "αποθήκευση ως" και στην συνέχεια ανοίγοντας το αρχείο pls που θα δημιουργηθεί. Επιλέγοντας το πρόγραμμα αναπαραγωγής σας θα έχετε την δυνατότητα να συντονιστείτε στο Dive Radio, χρησιμοποιώντας το winamp ή κάποιο αντίστοιχο του πρόγραμμα.

 

Στην περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένο κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε δωρεάν, επιλέγοντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει από τα παρακάτω εικονίδια.

Winamp

Windows media player

(Με δυνατότητα επιλογής του λειτουργικού σας συστήματος και για MAC)

 

Και κάποια ακόμα προγράμματα, τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν και με τα οποία θα έχετε την δυνατότητα να "ανοίξετε" το αρχείο που θα κατεβάσετε κάνοντας χρήση των εναλλακτικών τρόπων ακρόασης.

VLC Media player

 

BS Player

 

 

Dive Radio σε Macintosh

Όσο για τους χρήστες Mac, επειδή όντως υπάρχει πρόβλημα καθώς το dive radio χρησιμοποιεί τεχνολογία της microsoft για την κωδικοποίηση/εκπομπή, προτείνουμε την εξής λύση.

Υπάρχει μία καθαρόαιμη Mac εφαρμογή η οποία μάλιστα είναι γραμμένη απο Έλληνα προγραματιστή, που περιλαμβάνει πάνω από 200 Ελληνικούς ραδιοσταθμούς και κάνει την αναπαραγωγή τους απροβλημάτιστη υπόθεση! Το μόνο που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του είναι η εγκατάσταση του δωρεάν plugin Flip4Mac που για όσους δεν το έχουν ήδη εγκατεστημένο στο Mac τους, μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ.


Μετά από την εγκατάσταση του Flip4Mac, θα πρέπει να εγκατασταθεί και το πρόγραμμα με το οποίο θα αναπαράγει ο υπολογιστής σας το σήμα του σταθμού μας.

To πρόγραμμα λέγεται Greek Radio Mac και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν απο εδώ.


Το Dive radio δεν υπάρχει στους αποθηκευμένους στο πρόγραμμα σταθμούς μέχρι στιγμής, οπότε θα χρειαστεί να περαστεί χειροκίνητα η διεύθυνση απο την οποία εκπέμπουμε: www.diveradio.gr

Δημοσιεύτηκε στις: 25/12/2010