Παλιές εκπομπές του Καταδυτικού Ραδιοφώνου

Αυτοδύτες στον αέρα, με τον Κώστα Θωκταρίδη

Μια εκπομπή που πραγματικά μας "καθήλωσε" και χάσαμε κάθε αίσθηση του χρόνου. ο Κώστας Θωκταρίδης, μας γύρισε στα πρώτα χρόνια των δραστηριοτήτων του, ανέφερε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω απο την Ελληνική καταδυτική πραγματικότητα, μας είπε διάφορες λεπτομέρειες για κάποιες ιδιαίτερες καταδύσεις που πραγματοποίησε και φρόντισε να γεμίσει με γέλια το στούντιο και τον ραδιοφωνικό μας "αέρα" με το γνωστό χιούμορ του.

Γι αυτο άλλωστε και η εκπομπή, ξεπέρασε κατα πολύ τις τρείς ώρες, και θα μπορούσε έυκολα να ξεπέρναγε και τις έξι.

 

Στον αέρα..με μια ανάσα! Με τους επροσώπους απο την κοινότητα GreekDivers

Αποδυκνείοντας πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα απο αυτά που μας χωρίζουν, οι εκπρόσωποι της κοινότητας Greekdivers, Γιωργος Βαβουλογιάννης, Απόστολος Μπέλλος και Χρήστος Μανουσόπουλος, μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω απο το θαλάσσιο περιβάλλον, την αλιευτική νομοθεσία, τους αγώνες και τις δραστηριόητες που επιβαρύνουν το οικοσύστημα, μας έλυσαν πολλές απορίες σχετικά με την ελεύθερη κατάδυση και μας ανέφεραν διάφορα περιστατικά απο την εμπειρία τους στον χώρο. Η εκπομπή σημείωσε τεράστια ακροαματικότητα, και κυριολεκτικά δεν προλαβαίναμε να διαβάζουμε τα αμέτρητα μηνύματα που έστελναν οι ακροατές.

Όχι μόνο λοιπόν καταφέραμε να βρούμε κοινές γραμμές πλεύσης, αλλά πραγματικά νιώσαμε πως ανήκουμε στον ίδιο χώρο, με κριτήριο την αγάπη μας προς την θάλασσα..

Στον αέρα..η "Μεσόγειος SOS"

Μια απο τις περισσότερο δραστηριοποιούμενες περιβαντολογικές οργανώσεις, η MEDSOS (Μεσόγειος SOS) με την εκπρόσωπο της Νίκη Παρδαλού, βρέθηκε στο στούντιο μας, και μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα γύρω απο το περιβάλλον αλλά και την αξία που έχουν οι εθελοντικές δράσεις. Η Νίκη, μας ανέλυσε το πρόγραμμα "Καθαρίζω την Μεσόγειο", σε κάποιες απο τις δράσεις του οποίου συμμετείχαμε και εμεις.

 

Αυτοδύτες στον αέρα, με τον Γιάννη Δετοράκη

Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε ένα απο τα πιο δραστήρια πρόσωπα στον χώρο της Κατάδυσης.

Ο Γιάννης Δετοράκης, διευθυντής του κέντρου ανάπτυξης αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης "Atlantis DIving", αλλά και συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετιζομένων με την κατάδυση, μας πληροφόρησε για τις δραστηριότητες του, που πάντοτε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, και που μπορεί να κυμαίνονται απο την δημιουργία τεχνητών υφάλων, μέχρι και την δημιουργία μουσείου, με εκθέματα τις θρυλικές υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές Nikonos.

Project Burdigala - KEA Diving Expedition

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή με τα μέλη της ομάδας του Project Burdigala, που είχε ώς στόχο την ανάδειξη του γνωστού πλέον ναυαγίου της Κέας.

Φιλοξενήσαμε στο Studio τους Βύρωνα Ρηγινό, Γιώργο Βανδώρο, Γιάννη Πρωτόπαππα, Σταύρο Αποσπόρη, ενώ στην κουβέντα συμμετείχε κανονικά και ο Δημήτρης Γκαλών, τον οποίο είχαμε μαζί μας μέσω τηλεσυνδιάσκεψης καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό. Αυτή η πρωτοτυπία έδωσε πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή στην εκπομπή μας, και είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες για το project τους και τα όποια προβλήματα χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν, αλλά μιλήσαμε για πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα, όπως η τεχνική κατάδυση στην Ελλάδα, η Ελληνική νομοθεσία και το καθεστώς που διέπει τις καταδύσεις σε ταυτοποιημένα ή όχι ναυάγια. Τόσο η ακροαματικότητα όσο και η συμμετοχή των ακροατών έδειξαν πως υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτού του είδους τα θέματα.

Δημοσιεύτηκε στις: 24/12/2010