Παρουσίαση της οργάνωσης στο πνευματικό κέντρο του δήμου Πύργου Ηλείας - 26.05.2012

Το παράρτημα νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Μαΐου την επίσημη παρουσίαση της οργάνωσης και του παραρτήματος Ηλείας σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Πύργου.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε απο τον κο Νεκτάριο Λιάβα, συντονιστή του παραρτήματος Υδροναυτών Ηλείας, ο οποίος προλόγισε το βίντεο που προβλήθηκε και που περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο την αντίθεση μεταξύ της θάλασσας που ονειρευόμαστε και της θάλασσας που ξέρουμε, που ουσιαστικά ήταν και το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης.

Στην συνέχεια, ο κος Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, παρουσίασε την ταυτότητα και το όραμα της οργάνωσής, ανέπτυξε τους τομείς δράσεις των Υδροναυτών και ανέφερε τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2012.

Ο κος Νεκτάριος Λιάβας συνέχισε παρουσιάζοντας το ιστορικό και τα πεπραγμένα του παραρτήματος, όπως και τους στόχους που εχουν τεθεί μέσω των προγραμμάτων «Υδροβιότητα» και «Υδάτινος Πλούτος» που σχεδίασε και ήδη υλοποιεί το παράρτημα των Υδροναυτών Ηλείας.

Ο επόμενος ομιλιτής κος Νίκος Πυρομάλης, επιστημονικός συνεργάτης των Υδροναυτών Ηλείας, ανέφερε αναλυτικά τις ιδιαιτερότητες του υδάτινου περιβάλλοντος του νομού Ηλείας και τόνισε την αναγκαιότητα της προστασίας του, μιας προσπάθειας που ενισχύεται σημαντικά και με το πρόγραμμα Υδάτινος Πλούτος των Υδροναυτών Ηλείας, το οποίο έχει στόχο την παρατήρηση και επιστημονική καταγραφή της βιοποικιλότητας που εντοπίζεται στα όρια του νομού Ηλείας.

Ο τελευταίος ομιλιτής, κος Δημήτρης Καραμπαστέλας, θαλάσσιος επιστήμονας και στέλεχος της επιστημονικής ομάδας «Πυθεύς» της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, ανέπτυξε το θέμα του καταδυτικού τουρισμού και τις ιδιαιτερότητες που έχει τόσο η χώρα μας όσο και η Μεσόγειος θάλασσα οι οποίες θα μπορούσαν με σωστή διαχείριση και κατάλληλες προυποθέσεις να αξιοποιηθούν και να γίνουν πόλος έλξης για τον εναλλακτικό τουρισμό ο οποίος γνωρίζει τεράστια άνθηση στις γειτονικές μας χώρες.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας και μετά την ολοκλήρωσή τους, ακολούθησε ένα πολύ όμορφο κέρασμα με τοπικούς μεζέδες και κρασιά.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης για την εξαιρετική απο κάθε άποψη διοργάνωση, καθώς και σε όσους υποστήριξαν έμπρακτα την πραγματοποίηση της.

Ειδικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Καζάρα της εταιρείας Coral Gas για την χορηγία που βοήθησε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τον κο Νίκο Σακούλη για την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης και την ‘Ηλειος Οίνος και τον οινοπαραγωγό κο Θεόδωρο Μόσχοβο για τα υπέροχα κρασιά που πρόσφερε στην εκδήλωση.

Το παράρτημα του νομού Ηλείας της ΜΚΟ Υδροναύτες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να μας εντυπωσιάσει όχι μόνο με τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει, αλλά κυρίως με τη διάθεση, την όρεξη και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τα μέλη του, στοιχεία τα οποία προσθέτουν σιγά σιγά και την Ηλεία στον καταδυτικό χάρτη της χώρας μας.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις: 29/05/2012


Latest Category Articles
Παρουσίαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου - 28.02.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/03/2014)
Υδροναύτες στα θρανία - Επίσκεψη στο Λύκειο Ανδραβ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/04/2013)
Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος,ανιχνεύοντας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 21/03/2013)
Υδροναύτες στα θρανία - Δραστηριότητες Παραρτήματο......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Ημερίδα παρουσίασης των περιοχών Natura 2000 στον ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 05/02/2013)
Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2012)
Παρουσίαση της οργάνωσης στο πνευματικό κέντρο του......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/05/2012)
Πρόγραμμα "Υδάτινος Πλούτος" - Υδροναύτες Ηλείας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/05/2012)
Ενημέρωση μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου - 6.04.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 20/04/2012)
Διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων προγράμματος Υδ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/03/2012)
Οι Υδροναύτες Ηλείας στην εφημερίδα Πατρίς - 10.3.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 11/03/2012)
Προηγούμενες Δραστηριότητες