Οι Υδροναύτες Ηλείας στην εφημερίδα Πατρίς - 10.3.2012

Παρουσίαση του προγράμματος "Υδροβιότητα" του παραρτήματος Ηλείας, στην εφημερίδα "Πατρίς", στις 10.3.2012.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου το παράρτημα Ηλείας του καταδυτικού δικτύου «Υδροναύτες». Πρόκειται για το καταδυτικό σεμινάριο με τίτλο «Μέτρα ασφαλείας κατάδυσης και ανάδυσης» που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υδροβιότητα» που εφαρμόζει σε Πανελλήνια κλίμακα η ΜΚΟ.

 

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους πιστοποιημένους δύτες όλων των επιπέδων. Είναι παράλληλα η 1η εκδήλωση που διοργανώνουν οι «Υδροναύτες» Ηλείας στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος «Υδροβιότητα». Θα διεξαχθεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του πρόεδρου της ΜΚΟ «Υδροναύτες» Παναγιώτη Τασιαδάμη με την συμμετοχή για κάθε ενδιαφερόμενο να είναι δωρεάν.

Γενικότερα, το πρόγραμμα «Υδροβιότητα» χωρίζεται σε δυο σκέλη.

Στο πρώτο σκέλος ο στόχος της οργάνωσης είναι να δραστηριοποιήσει ή να επαναδραστηριοποιήσει πιστοποιημένους δύτες που υπάρχουν στον νομό και είναι ανενεργοί ή ελάχιστα ενεργοί για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω της μη ύπαρξης ενός οργανωμένου προγράμματος καταδύσεων.

Το δεύτερο και σημαντικότερο σκέλος έχει να κάνει με την συνεχή επιμόρφωση των δυτών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μια σειρά καταδυτικών σεμιναρίων, στα οποία θα είναι προσκεκλημένοι, θα διδάσκουν αλλά και θα καταδύονται μαζί με τους συμμετέχοντες έμπειροι εκπαιδευτές αλλά και επαγγελματίες δύτες. Ενδεικτικά αναφέρονται, σεμινάρια νυχτερινής κατάδυσης, υποβρύχιας πλοήγησης, τεχνικής κατάδυσης σε λίμνες, ανέλκυσης αντικειμένων από το βυθό, κατάδυσης σε σπηλιές κλπ.

Βασικότερος στόχος του προγράμματος «Υδροβιότητα» είναι τα μέλη των υδροναυτών να καταδύονται σε οποιοδήποτε υδάτινο περιβάλλον, αλλά και να μπορέσουν να λειτουργούν σαν ομάδα.

 

«Πρώτος στόχος η συνεργασία με τους κατοίκους του νομού»

«Προγραμματίζουμε μια ανοιχτή παρουσίαση των Υδροναυτών όπου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τους στόχους μας. Παρακαλούμε θερμά όμως κάθε κάτοικο του Νομού μας, να μας υποδεικνύει περιοχές όπου το υδάτινο περιβάλλον έχει υποστεί μόλυνση και χρειάζεται πιο εξειδικευμένη έρευνα. Ο στόχος που έχουμε θέσει σαν Υδροναύτες Ηλείας είναι ξεκάθαρος: Θέλουμε να διαφημίσουμε το νομό μας, σαν τον Νομό με τις καθαρότερες ακτές θάλασσες και λίμνες. Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα «ΠΥΘΕΑΣ» της οργάνωσης θα καταγράψουμε την έκταση της μόλυνσης σε όλο το υδάτινο περιβάλλον του νομού θα προβούμε σε δράσεις και θα προτείνουμε λύσεις»... δήλωσε στην «ΠΑΤΡΙΣ» ο συντονιστής των «Υδροναυτών» Ηλείας Άκης Λιάβας.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην μη διεξαγωγή του σεμιναρίου δεν είναι άλλο από τις καιρικές συνθήκες μιας και είναι προγραμματισμένο να «φιλοξενηθεί» σε παραθαλάσσιο χώρο? για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6938 980452.

Δημοσιεύτηκε στις: 11/03/2012


Latest Category Articles
Παρουσίαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου - 28.02.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/03/2014)
Υδροναύτες στα θρανία - Επίσκεψη στο Λύκειο Ανδραβ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/04/2013)
Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος,ανιχνεύοντας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 21/03/2013)
Υδροναύτες στα θρανία - Δραστηριότητες Παραρτήματο......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Ημερίδα παρουσίασης των περιοχών Natura 2000 στον ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 05/02/2013)
Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2012)
Παρουσίαση της οργάνωσης στο πνευματικό κέντρο του......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/05/2012)
Πρόγραμμα "Υδάτινος Πλούτος" - Υδροναύτες Ηλείας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/05/2012)
Ενημέρωση μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου - 6.04.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 20/04/2012)
Διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων προγράμματος Υδ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/03/2012)
Οι Υδροναύτες Ηλείας στην εφημερίδα Πατρίς - 10.3.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 11/03/2012)
Προηγούμενες Δραστηριότητες