Διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων προγράμματος Υδροβιότητα 11-12/3/12

 

To παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, σε συνεργασία με το τμήμα καταδυτικής επιμόρφωσης της οργάνωσής μας, στα πλαίσια του προγράμματος «Υδροβιότητα» πραγματοποίησαν διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων στον Πύργο Ηλείας, στις 11 και 12 Μαρτίου 2012.

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση του παραρτήματος Ηλείας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τόσο των μελών του παραρτήματος όσο και αυτοδυτών που θέλησαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε δραστηριότητες αυτού του είδους.
Σκοπός του προγράμματος «Υδροβιότητα» είναι η ανάπτυξη των θεωρητικών γνώσεων αλλά και εντατική εξάσκηση των καταδυτικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην προώθηση των πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης.

Μέσω επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, οι Υδροναύτες Ηλείας θέτουν στόχο την καλύτερη δυνατή κατάρτιση των μελών τους σε κάθε επίπεδο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στις δραστηριότητες τους και το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των μελών τους, καθώς και να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις δράσεις που σχεδιάζουν.

Η πρώτη φάση του διημέρου καταδυτικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του παραρτήματος Ηλείας (Στοά Μιαούλη) και μεταξύ άλλων περιλάμβανε την ανασκόπηση των σημαντικότερων πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης, την παρουσίαση των δεξιοτήτων αυτοδιάσωσης,  των ζητημάτων που σχετίζονται με τον εξοπλισμό και ουσιαστικά έθεσε τους γενικότερους στόχους του προγράμματος «Υδροβιότητα».

Η δεύτερη φάση του προγράμματος που περιλάμβανε την υπενθύμιση και την πρακτική εξάσκηση των καταδυτικών δεξιοτήτων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια στις δραστηριότητες των αυτοδυτών πραγματοποιήθηκε σε πισίνα καθώς θεωρήσαμε απολύτως σκόπιμη την εξάσκηση σε περιβάλλον που διευκολύνει ιδιαίτερα την κάλυψη των στόχων του προγράμματος και την καλύτερη και ποιοτικότερη δυνατή εξάσκηση των αυτοδυτών.

Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, το ενδιαφέρον και η εξαιρετικά καλή τους διάθεση ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην απόλυτη επιτυχία κάθε φάσης της διοργάνωσης και ανέδειξαν την σπουδαιότητα του προγράμματος «Υδροβιότητα», και της εξαιρετικής από κάθε άποψης πρωτοβουλίας του παραρτήματος Ηλείας.

Οι Υδροναύτες Ηλείας μέσα σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να δείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις τους.

Δραστηριοποιούνται σε έναν νομό που βρίσκεται εκτός του καταδυτικού χάρτη της Ελλάδος παρόλο που έχει τεράστιο καταδυτικό ενδιαφέρον. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε ολόκληρο τον νομό δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να παρέχει καταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής, γεγονός που δεν επιτρέπει στους αυτοδύτες της περιοχής να εξασκήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι Υδροναύτες Ηλείας αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των αυτοδυτών του Νομού και σε συνεργασία με το τμήμα καταδυτικής επιμόρφωσης της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ  κατάφεραν να προσφέρουν στα μέλη τους πολύ σημαντικές λύσεις τόσο σχετικά με την κάλυψη τους σε εξοπλισμό όσο και την ανάγκη να εξασκήσουν και να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, προσφέροντας τους ευκαιρίες για δωρεάν επιμόρφωση.

 Σε αυτά τα πλαίσια, το πρόγραμμα «Υδροβιότητα» των Υδροναυτών Ηλείας, προγραμματίζει ένα μεγάλο αριθμό δράσεων και κρίνοντας από τον αντίκτυπο που προκάλεσε η ανακοίνωση του, θεωρούμε πως έχει δεδομένη την επιτυχία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική απο κάθε άποψη οργάνωση στον συντονιστή των Υδροναυτών Ηλείας κο Νεκτάριο Λιάβα, στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής καθώς και στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για την τόσο ευχάριστη και δημιουργική συνεργασία που είχαμε σε κάθε φάση του διημέρου καταδυτικών δραστηριοτήτων.

Το βίντεο της εκδήλωσης

 

Φωτογραφικό υλικό

 


Η ανάπτυξη των θεωρητικών γνώσεων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του παραρτήματος Ηλείας.

 

Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλυψαν την διοργάνωση και έδωσαν την ευκαιρία στους Υδροναύτες Ηλείας να εξηγήσουν την σπουδαιότητα του προγράμματος τους.

 

Αναλυτική παρουσίαση των καταδυτικών δεξιοτήτων που εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια μας στις υποβρύχιες δραστηριότητες.

 

Οι προετοιμασίες για την πρακτική εξάσκηση. Η κάλυψη όλων των συμμετεχόντων με εξοπλισμό ήταν ένα στοίχημα που με πολύ κόπο και προσεκτική οργάνωση καταφέραμε και κερδίσαμε.

 

Η πισίνα μας έδωσε την δυνατότητα να ξαναθυμηθούμε και να εξασκήσουμε  με τον καλύτερο τρόπο τις δεξιότητες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια στις καταδύσεις μας.

 

Δημοσιεύτηκε στις: 12/03/2012


Latest Category Articles
Παρουσίαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου - 28.02.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/03/2014)
Υδροναύτες στα θρανία - Επίσκεψη στο Λύκειο Ανδραβ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/04/2013)
Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος,ανιχνεύοντας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 21/03/2013)
Υδροναύτες στα θρανία - Δραστηριότητες Παραρτήματο......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/02/2013)
Ημερίδα παρουσίασης των περιοχών Natura 2000 στον ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 05/02/2013)
Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2012)
Παρουσίαση της οργάνωσης στο πνευματικό κέντρο του......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/05/2012)
Πρόγραμμα "Υδάτινος Πλούτος" - Υδροναύτες Ηλείας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/05/2012)
Ενημέρωση μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου - 6.04.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 20/04/2012)
Διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων προγράμματος Υδ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/03/2012)
Οι Υδροναύτες Ηλείας στην εφημερίδα Πατρίς - 10.3.......
(Δημοσιεύτηκε στις: 11/03/2012)
Προηγούμενες Δραστηριότητες