Ημέρα δράσεων και εθελοντισμού - 12.06.11

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ  ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τους εθελοντικούς καθαρισμούς βυθών που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές της χώρας μας, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011.

Οι εθελοντές της οργάνωσης που ταξίδεψαν στην πανέμορφη Σύρο, ολοκλήρωσαν τις δράσεις στις περιοχές «Γαλησσά» και «Φοίνικα», ενώ όσοι παρέμειναν στην Αττική, δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή της Λαυρεωτικής και συγκεκριμένα στην παραλία «Πούντα Ζέζα»

Η ολοκλήρωση των δράσεων αυτών άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων όχι μόνο λόγω της επιτυχίας τους ή λόγω των σπουδαίων συνεργασιών που συντέλεσαν σε αυτήν, αλλά κυρίως γιατί διαπιστώθηκε πως οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιηθήκαμε δεν αντιμετώπιζαν μη αναστρέψιμο πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών με αποτέλεσμα να είναι ολοφάνερη η διαφορά στην κατάσταση τους με την ολοκλήρωση του έργου των εθελοντών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές των δράσεων αυτών, και ιδίως τις δεκάδες εθελοντών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για ακόμη μια φορά.

Καθαρισμοί βυθών στην Σύρο:


Οι "Υδροναύτες" , σε συνεργασία τον Δήμο Ερμούπολης Σύρου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γαλησσά, το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το Ναυτικό Όμιλο Γαλησσά και την υποστήριξη της ΗΕLMEPA, πραγματοποίησαν παράλληλες εθελοντικές δράσεις στις περιοχές του Γαλησσά και του Φοίνικα Σύρου.

Στην περιοχή του Γαλησσά, οι εθελοντές επικέντρωσαν τις προσπάθειες τους στην απομάκρυνση των ρύπων που υπήρχαν περιμετρικά της μικρής μαρίνας. Με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Γαλησσά και του καταδυτικού κέντρου Salt Water Divers, οι εθελοντές έφεραν στην επιφάνεια μεγάλο αριθμό από ελαστικά αυτοκινήτων, μεταλλικές ταμπέλες, πλαστικούς σωλήνες, είδη συσκευασιών και αλιευτικά εργαλεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισθητή διαφορά στην εικόνα του βυθού. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους εθελοντές η ομορφιά του βυθού και η πλούσια βιοποικιλότητα που πλέον, με την αφαίρεση των σκουπιδιών, θα έχει πολύ ομορφότερη εικόνα.
Παράλληλα στην παραλία, οι εθελοντές της Helmepa και τα μικρά παιδιά της οργάνωσης συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και έδωσαν το καλύτερο μήνυμα στους παρευρισκόμενους.
Οι τοπικοί φορείς υποστήριξαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση στους εθελοντές.

Στην περιοχή του Φοίνικα πραγματοποιήθηκαv μια σειρά εθελοντικών δράσεων από διάφορους φορείς και οι εθελοντές της ΜΚΟ Υδροναύτες επέλεξαν την τοποθεσία «Αγκαθωπές» για να δραστηριοποιηθούν. Συγκεντρώθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων και υλικά συσκευασιών και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη το ότι δεν υπήρχαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών σε μεγάλη έκταση.

 

Καθαρισμός βυθού στην περιοχή «Πάνορμος – Πούντα Ζέζα» Λαυρεωτικής:Οι "Υδροναύτες" , σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό σύλλογο Πανόρμου Λαυρίου, τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., το δήμο Λαυρίου και το καταδυτικό κέντρο Planet Blue και τη Μ.Κ.Ο. Υδροναύτες πραγματοποίησαν γενικό καθαρισμό της περιοχής Πανόρμου - Πούντα Ζέζας.

Η διοργάνωση αυτή άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς η οργάνωση και η κινητοποίηση όλων των φορέων που συμμετείχαν ήταν απολύτως υποδειγματική. Οι παράλληλες δράσεις σε ακτή και βυθό και η άριστη συνεργασία μεταξύ των εθελοντών έφεραν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περιοχή.
Συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών ενώ διάφορες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αποκατέστησαν κάθε αισθητικό πρόβλημα στην παραλία.

Ελπίζουμε να δούμε πολλές ανάλογες δράσεις στο μέλλον και ευχόμαστε να έχουν πάντοτε το πάθος και την καλή διάθεση που χαρακτήριζαν αυτή τη διοργάνωση.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους φορείς που συμμετείχαν και στήριξαν τόσο ευγενικά τις προσπάθειες μας στο κομμάτι που αναλάβαμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που συνετέλεσαν στην απόλυτη επιτυχία και αυτής της διοργάνωσης.

Η Κυριακή που μας πέρασε θα μείνει για καιρό χαραγμένη στην μνήμη μας. Οι εθελοντές μας, ακόμα και αν βρίσκονταν σε τρία διαφορετικά σημεία στον ορίζοντα, μπόρεσαν να στείλουν ταυτόχρονα το μήνυμα για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε κάθε κατεύθυνση. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ότι η «Φωνή Βυθού» γιγαντώνεται και όλο και περισσότεροι εθελοντές επιθυμούν να γίνουν οι ίδιοι «πρεσβευτές» της.

Σας ευχαριστούμε όλους, από τα βάθη της καρδιάς μας..

Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται, πραγματοποιώντας μια πολύ σπουδαία συνεργασία με μια ομάδα που έχει αποδείξει την αποφασιστικότητα και τις διαθέσεις της.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, η ΜΚΟ Υδροναύτες μαζί με την ομάδα Atenistas ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν παράλληλες δράσεις στον βυθό και στην ακτή της παραλίας που βρίσκεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Περιμένουμε και εσάς, ΜΑΖΙ μας.

 

Φωτογραφικό υλικό απο τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Ιουνίου 2011.

Γαλησσάς Σύρου

Φοίνικας (Αγκαθωπές) Σύρου

Πούντα Ζέζα Λαυρεωτικής

 

 

Δημοσιεύτηκε στις: 12/06/2011


Latest Category Articles
Οι Υδροναύτες στην έκθεση ΝΑΤΕΧ 2015 - 26-29.03.15......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/03/2015)
Εκδήλωση κοπής πίτας 2015 - 08.03.15......
(Δημοσιεύτηκε στις: 08/03/2015)
Εκδήλωση κοπής πίτας 2014 - 09.02.14......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/02/2014)
Εκδήλωση Medsos: 18 Χρόνια ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ -......
(Δημοσιεύτηκε στις: 25/04/2013)
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 13/04/2013)
Γενική συνέλευση μελών και αρχαιρεσίες ανάδειξης ν......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/04/2013)
Συμμετοχή της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στην διοργάνωση ADEXC......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/03/2013)
Κοπή πίτας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ - 24.02.2013......
(Δημοσιεύτηκε στις: 24/02/2013)
Παρουσίαση στην περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Λυκεί......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/03/2012)
Φωνή Βυθού 2012 - Εκστρατεία εθελοντικών υποβρυχίω......
(Δημοσιεύτηκε στις: 01/02/2012)
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Απολογισμός του πρώτ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/01/2012)
Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της Ελληνικής Κατάδυσης......
(Δημοσιεύτηκε στις: 28/01/2012)
Προηγούμενες Δραστηριότητες