Δελτίο τύπου δράσης καθαρισμού στο Καλοπήγαδο Κερατέας 06.01.2011

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός βυθού στην περιοχή του Καλοπήγαδου Κερατέας στις 6 Ιανουαρίου 2010, ημέρα του καθαγιασμού των υδάτων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ» σε συνεργασία με το κτήμα "Απέραντο Γαλάζιο" και τους τοπικούς φορείς.

Η έννοια του καθαγιασμού των υδάτων και ο γενικότερος συμβολισμός της ημέρας αυτής φάνηκε πως έχει ιδιαίτερη αξία και για τους αυτοδύτες, οι οποίοι συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην «γιορτή» της θάλασσας,και ουσιαστικά έκαναν πράξη τους «όρους» του δικού τους «μνημονίου» με το υγρό στοιχείο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 30 περίπου εθελοντές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Υδροναυτών και συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών καθώς κάλυψαν πολύ μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του Καλοπήγαδου. Το είδος των σκουπιδιών που ανελκύστηκε ήταν κυρίως συσκευασίες προϊόντων, πλαστικές σακούλες και αντικείμενα από πλαστικό, αλιευτικά εργαλεία, μπαταρίες αλλά και ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα.

Οι ομάδες των εθελοντών παρέμειναν κάτω από την επιφάνεια για δύο περίπου ώρες, ενώ υπήρξε υποστήριξη και στην επιφάνεια από σκάφος του τοπικού συλλόγου. Η παρουσία εθελοντών ήταν σημαντική, αφού βοήθησαν να ανελκυστούν τα σκουπίδια και να καταλήξουν εκεί που πραγματικά ανήκουν. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εκδήλωσης ήταν το ότι μαζί μας βρέθηκαν και αυτοδύτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Υδροναυτών, τους οποίους γνωρίσαμε μόλις χθες και είμαστε σίγουροι πως θα τους έχουμε κοντά μας και "αύριο".Την εκδήλωση υποστήριξαν τοπικοί φορείς και επιχειρήσεις, όπως το κτήμα «Απέραντο Γαλάζιο», το οποίο παρείχε εξαιρετικά σημαντική βοήθεια στην οργάνωση και πραγματοποίηση του υποβρύχιου καθαρισμού. Οργάνωσε τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, και ανέλαβε το κόστος των αναλωσίμων του καθαρισμού και της ενοικίασης όσων φιαλών αέρα χρειάστηκαν οι εθελοντές. Παράλληλα, φιλοξένησε τους εθελοντές στις εγκαταστάσεις του μετά τον καθαρισμό, οργανώνοντας έναν ιδιαίτερα "πλούσιο"  εορτασμό της επιτυχίας της εκδήλωσης. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, με την υπέροχη θέα της θάλασσας, καθώς το όνομα του κτήματος, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτή την προσπάθεια και συντέλεσαν στην απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης, τον Δήμο Κερατέας για την διάθεση του απορριμματοφόρου του, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που κάλυψαν την εκδήλωση και κυρίως τον όμιλο ΣΚΑΙ και την ραδιοφωνία της ΝΕΤ.
Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις ιστοσελίδες που βοήθησαν στην προώθηση της διοργάνωσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν τόσο πολλές συμμετοχές εθελοντών.

Θεωρώντας πως οι Υδροναύτες πραγματοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη των δράσεων τους για το νέο χρόνο, ήδη σχεδιάζουν την επόμενη τους δράση που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και θα έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια καθώς εστιάζεται σε μια περιοχή με πολύ έντονο πρόβλημα μόλυνσης. Τα όπλα μας για την νέα διοργάνωση εκτός από την καλή διάθεση και τη μεγάλη όρεξη για δουλειά, θα είναι η συνεργασία με πολλούς φορείς, κάτω από έναν κοινό στόχο.

Δημοσιεύτηκε στις: 09/01/2011


Latest Category Articles
Οι Υδροναύτες στην έκθεση ΝΑΤΕΧ 2015 - 26-29.03.15......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/03/2015)
Εκδήλωση κοπής πίτας 2015 - 08.03.15......
(Δημοσιεύτηκε στις: 08/03/2015)
Εκδήλωση κοπής πίτας 2014 - 09.02.14......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/02/2014)
Εκδήλωση Medsos: 18 Χρόνια ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ -......
(Δημοσιεύτηκε στις: 25/04/2013)
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 13/04/2013)
Γενική συνέλευση μελών και αρχαιρεσίες ανάδειξης ν......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/04/2013)
Συμμετοχή της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στην διοργάνωση ADEXC......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/03/2013)
Κοπή πίτας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ - 24.02.2013......
(Δημοσιεύτηκε στις: 24/02/2013)
Παρουσίαση στην περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Λυκεί......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/03/2012)
Φωνή Βυθού 2012 - Εκστρατεία εθελοντικών υποβρυχίω......
(Δημοσιεύτηκε στις: 01/02/2012)
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Απολογισμός του πρώτ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 29/01/2012)
Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της Ελληνικής Κατάδυσης......
(Δημοσιεύτηκε στις: 28/01/2012)
Προηγούμενες Δραστηριότητες