Επιτυχημένο διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων

Επιτυχημένο διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων

To παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, σε συνεργασία με το τμήμα καταδυτικής επιμόρφωσης της οργάνωσής, στα πλαίσια του προγράμματος «Υδροβιότητα» πραγματοποίησαν διήμερο καταδυτικών δραστηριοτήτων στον Πύργο, στις 11 και 12 Μαρτίου 2012.
 

 

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση του παραρτήματος Ηλείας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τόσο των μελών του παραρτήματος όσο και αυτοδυτών που θέλησαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε δραστηριότητες αυτού του είδους.
Σκοπός του προγράμματος «Υδροβιότητα» είναι η ανάπτυξη των θεωρητικών γνώσεων αλλά και εντατική εξάσκηση των καταδυτικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην προώθηση των πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης.
 
Μέσω επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, οι Υδροναύτες Ηλείας θέτουν στόχο την καλύτερη δυνατή κατάρτιση των μελών τους σε κάθε επίπεδο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στις δραστηριότητες τους και το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των μελών τους, καθώς και να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις δράσεις που σχεδιάζουν.
 


Η πρώτη φάση του διημέρου καταδυτικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του παραρτήματος Ηλείας στον Πύργο (Στοά Μιαούλη) και μεταξύ άλλων περιλάμβανε την ανασκόπηση των σημαντικότερων πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης, την παρουσίαση των δεξιοτήτων αυτοδιάσωσης,  των ζητημάτων που σχετίζονται με τον εξοπλισμό και ουσιαστικά έθεσε τους γενικότερους στόχους του προγράμματος «Υδροβιότητα».
 
Η δεύτερη φάση του προγράμματος που περιλάμβανε την υπενθύμιση και την πρακτική εξάσκηση των καταδυτικών δεξιοτήτων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια στις δραστηριότητες των αυτοδυτών πραγματοποιήθηκε σε πισίνα καθώς θεωρήθηκε απολύτως σκόπιμη η εξάσκηση σε περιβάλλον που διευκολύνει ιδιαίτερα την κάλυψη των στόχων του προγράμματος και την καλύτερη και ποιοτικότερη δυνατή εξάσκηση των αυτοδυτών.
 
Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, το ενδιαφέρον και η εξαιρετικά καλή τους διάθεση ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην απόλυτη επιτυχία κάθε φάσης της διοργάνωσης και ανέδειξαν την σπουδαιότητα του προγράμματος «Υδροβιότητα», και της εξαιρετικής από κάθε άποψης πρωτοβουλίας του παραρτήματος Ηλείας.
 
Οι Υδροναύτες Ηλείας μέσα σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να δείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις τους.
 
Δραστηριοποιούνται σε έναν νομό που βρίσκεται εκτός του καταδυτικού χάρτη της Ελλάδος παρόλο που έχει τεράστιο καταδυτικό ενδιαφέρον. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε ολόκληρο τον νομό δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να παρέχει καταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής, γεγονός που δεν επιτρέπει στους αυτοδύτες της περιοχής να εξασκήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.
 
Σε αυτά τα πλαίσια, το πρόγραμμα «Υδροβιότητα» των Υδροναυτών Ηλείας, προγραμματίζει ένα μεγάλο αριθμό επερχόμενων δράσεων στον νομό.

 http://www.patrisnews.com/news_details.php?id=8733

Δημοσιεύτηκε στις: 22/03/2012