Πληροφορίες για το Τμήμα Καταδυτικών Δραστηριοτήτων ΑΜΕΑ


To τμήμα Καταδυτικών Δραστηριοτήτων ΑΜΕΑ φιλοδοξεί να αποδείξει πως η αυτόνομη κατάδυση όχι μόνο απευθύνεται σε όλους, αλλά μπορεί να είναι μια δραστηριότητα ικανή να απελευθερώσει κάποιους συνανθρώπους μας από τους φυσικούς περιορισμούς που μπορεί να τους θέτει μια σωματική αναπηρία.

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ συνεργάζεται επίσημα με τον οργανισμό DDI (Disabled Divers International) και το τμήμα συντονίζεται από τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα. Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του οργανισμού και της συνεργασίας με πάροχους καταδυτικών υπηρεσιών και πλήθος φορέων που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, έχουμε στόχο την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις οποίες τα άτομα με σωματική αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αυτόνομη κατάδυση και τις μοναδικές αισθήσεις που προσφέρει στους αυτοδύτες.


Οι στόχοι του τμήματος δεν περιορίζονται μόνο εκεί όμως, καθώς το τμήμα δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα άτομα με σωματική αναπηρία, αλλά και σε όσους αυτοδύτες επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητες αυτές υπό τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για κάτι τέτοιο.
Σε πολλές περιπτώσεις, η συμμετοχή σε μια τέτοια προσπάθεια προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και συναισθήματα ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της συντροφικότητας, και του «ΜΑΖΙ».

Οι δραστηριότητες του Τμήματος Καταδυτικών Δραστηριοτήτων ΑΜΕΑ περιλαμβάνουν:

• Επιμορφωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια που αφορούν τους αυτοδύτες που επιθυμούν να έχουν συμμετοχή ως εκπαιδευτές ή συνοδοί ΑΜΕΑ
• Ενημέρωση μέσω αρθρογραφίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την συγκεκριμένη μορφή κατάδυσης
• Εκδηλώσεις με καταδυτικές δραστηριότητες, που θα απευθύνονται στα άτομα με σωματική αναπηρία που υπό προϋποθέσεις θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της αυτόνομης κατάδυσης.

Η δημιουργία του τμήματος πραγματοποιήθηκε με πολύ προσεκτικό σχεδιασμό και υψηλές απαιτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που στελεχώθηκε και στηρίζεται από ανθρώπους και φορείς με αποδεδειγμένη αξία, εξειδικευμένη γνώση και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά. Είμαστε πεπεισμένοι πως πολύ σύντομα θα δούμε εξαιρετικά όμορφες δραστηριότητες και συλλογικές προσπάθειες και ελπίζουμε να τύχουν μεγάλης συμμετοχής και στήριξης.

Ο πρώτος στόχος που έθεσε το τμήμα, και ήδη εργάζεται για την πραγματοποίηση του, είναι η διοργάνωση μιας καταδυτικής εκδήλωσης πανελλήνιας εμβέλειας , αποκλειστικά αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και παραδίδουν καθημερινά μαθήματα ζωής και μεγαλείου θέλησης σε όλους μας.

Δείτε την βιντεοπαρουσίαση του τμήματος

Δημοσιεύτηκε στις: 17/06/2011