Εθελοντική οικολογική δράση και ενημερωτική εκδήλωση στο Παλούκι Αμαλιάδας - 6.11.11

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες»  ο Τομέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου , με την αρωγή του Δήμου Ήλιδας, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την οικολογική δράση καθαρισμού του βυθού περιμετρικά του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή «Παλούκι» του Νομού Ηλείας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 με την συμμετοχή της ομάδας «Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών»  της φιλοζωικής ΜΚΟ Romell και της  ΜΚΟ ΕΠΑΝΥΠ (Εταιρείας Προστασίας και Ανάδειξης του Υποβρυχίου Περιβάλλοντος).

Η μεγάλη ποσότητα αλλά και τα είδη των ρύπων που ανελκύστηκαν από τον βυθό ανέδειξε για ακόμη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος ρύπανσης των Ελληνικών θαλασσών και έκανε απολύτως ξεκάθαρη την ανάγκη για την άμεση και αποτελεσματική προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Στην συνέχεια και σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου Αμαλιάδας (νυν Δήμου Ηλιδας) επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων ανέπτυξαν τις σκέψεις και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την προώθηση των καταδυτικών δραστηριοτήτων. Την οργάνωσή μας εκπροσώπησαν στο πανελ των ομιλητών οι κύριοι Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Ευάγγελος Αλεβίζος, συντονιστής τμήματος επιστημονικών ερευνών και μελετών.  Επίσης  προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», που υπογράφουν ο ωκεανογράφος του National Geographic, Ενρικ Σάλα και ο επικεφαλής της Ομάδας Δυτών Cousteau, Πιερ Υβ Κουστώ.

Τα προβλήματα που επιβαρύνουν το περιβάλλον απαιτούν κοινά μέτωπα για να αντιμετωπιστούν, τα οποία δεν μπορούν να έχουν ούτε πολιτικά χρώματα ούτε και να διέπονται από οποιουδήποτε είδους συμφέροντα και ιδιοτελείς συμπεριφορές.
Η δράση στην Ηλεία, φρόντισε να αποδείξει την παραπάνω αρχή με τον καλύτερο τρόπο και ευχόμαστε να δούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες»  θα ήθελε να ευχαριστήσει την κυρία Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, της οποίας η πρωτοβουλία οδήγησε σε μια άριστη και ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση καθώς και τους συμμετέχοντες φορείς και εθελοντικές ομάδες για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη της δράσης σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε πως η δράση στην Ηλεία θα γίνει η αφορμή για πολλές επιπλέον δράσεις καθώς διαπιστώσαμε πως μοιραζόμαστε κοινό όραμα και έχουμε κοινούς προβληματισμούς.

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους εθελοντές και εθελόντριες -  μέλη της οργάνωσής μας που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα τις δύσκολες εποχές που διανύουμε,  εκφράζοντας ακόμη μια φορά με αυτό τον τρόπο  την ειλικρινή  αγάπη τους προς τον υδάτινο κόσμο  και την πίστη τους στο όραμα της οργάνωσής μας.

Φωτογραφικό υλικό απο την δράση

Φωτογραφικό υλικό απο την ενημερωτική εκδήλωση

 

Οι ομιλητές


Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Επικρατείας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας


Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»

Σπύρος Ζαφειρόπουλος, επικεφαλής «Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών»

Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Χημικός Μηχανικός

Δρ. Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  Διδάκτωρ Ωκεανογραφίας

Χριστόφορος Καπόπουλος: Πολιτικός Μηχανικός, Γεωλόγος, Ειδικός σε θέματα διάβρωσης των ακτών

Ευάγγελος Αλεβίζος, περιβαλλοντολόγος, συντονιστής τμήματος περιβαλλοντικών ερευνών και μελετών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»

Γιώργος Τζανάκης, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Προστασία και Ανάδειξη του Υποβρύχιου Περιβάλλοντος και της Χερσαίας Περιοχής του»

 

Παρουσίαση  της δράσης απο το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο

 
Βίντεο απο τις υποβρύχιες δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις: 08/11/2011


Latest Category Articles
Καθαρίζουμε το βυθό..μαθαίνουμε το βυθό! 10.05.201......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/01/2021)
Let’s do it Greece 2015 - Καθαρισμός βυθού στην Γλ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 26/04/2015)
Καθαρισμός βυθού στην παραλία Γλυφάδας 12.10.2014......
(Δημοσιεύτηκε στις: 12/10/2014)
Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων στην Λυγιά Λευκάδο......
(Δημοσιεύτηκε στις: 02/07/2014)
Καθαρισμός βυθού στην Σκάλα Ωρωπού 15.06.2014......
(Δημοσιεύτηκε στις: 18/06/2014)
Let’s do it Greece 2014 - Καθαρισμός βυθού στην Γλ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 07/04/2014)
Θεοφάνεια 2014 - Καθαρισμός παραλίας Παλαιού Φαλήρ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 06/01/2014)
Διήμερο εθελοντικών δράσεων στο Μεγανήσι Λευκάδος ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 25/11/2013)
Καθαρισμός Βυθού στις Πετριές Ευβοίας - 20.10.13......
(Δημοσιεύτηκε στις: 21/10/2013)
Καθαρισμός βυθού στην Λίμνη Ευβοίας 30.06.13......
(Δημοσιεύτηκε στις: 04/07/2013)
Καθαρισμός βυθού στο Κολυμβάρι Χανίων Κυριακή 16 Ι......
(Δημοσιεύτηκε στις: 19/06/2013)
Καθαρισμός βυθού στην παραλία Αγίων Αποστόλων Καλά......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/06/2013)
Προηγούμενες Δραστηριότητες