Ο "Σιωπηλός Κόσμος" στην Κόρινθο 4 έως 25 Ιουλίου 2014

Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ θα φιλοξενηθεί  στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου από τις 4 μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2014


Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από την συλλογή του φωτογράφου της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ Κώστα Λαδά και περιέχει εκθέματα από τους αυτοδύτες: Δημήτρη Κανελάκη, Σωκράτη Καράλη, Λοϊζο Λοϊζου, Κώστα Σταματιάδη, Νίκου Γκίκα  και Παναγιώτη Τασιαδάμη.


Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Ιουλίου.

Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ σε ειδικό χώρο προβάλλεται το βίντεο "Φωνή βυθου΄" της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης :

Δευτέρα – Παρασκευή : 09.00-13.00
Δευτέρα : 19.00-21.00Οι «Υδροναύτες» η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, από το 2010 που δημιουργήθηκε και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς και ακούραστα δεκάδες εθελοντικές δράσεις σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οργάνωση δεν έχει κανενός είδους χρηματοδότηση από κανέναν ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα και οι δραστηριότητές της πραγματοποιούνται αποκλειστικά με δικά της μέσα.


Κινητήρια δύναμη της είναι η ευαισθησία και η θετική ενέργεια των μελών της.

Το αντικείμενο της οργάνωσης δεν περιορίζεται μόνο στις περιβαλλοντικές δράσεις, αλλά πραγματοποιεί διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ΑμεΑ και παιδιά. Ιδιαίτερα μεγάλο βάρος δίνεται στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αυτόνομη κατάδυση, την προώθηση και την ανάπτυξη της ως μια ασφαλή δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη.

Οι «Υδροναύτες» έχουν συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό φορέων και έχουν βραβευθεί για το εθελοντικό έργο τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Κάρολο Παπούλια.
 

Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «Σιωπηλός Κόσμος» είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας που συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες καταδύσεων σε ολόκληρη τη χώρα μας καθώς και πλήθος υποβρύχιων περιβαλλοντικών δράσεων της οργάνωσης .

Τα εκθέματα που παρουσιάζονται σε αυτήν, συμπεριλαμβάνουν πανέμορφους θαλάσσιους οργανισμούς και μαγευτικά υποθαλάσσια τοπία, αλλά και σκουπίδια που ρίχτηκαν στις θάλασσες, η ποικιλία των οποίων είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε φαντασία.

Στόχος του «Σιωπηλού Κόσμου» δεν είναι μόνο να μεταφέρει τους επισκέπτες του στις ομορφιές και τα θαύματα του υποβρύχιου κόσμου, αλλά να τους αφυπνίσει και να αναδείξει την ανάγκη για την προστασία του.


Μέσω των αντιθέσεων και των ανάμικτων συναισθημάτων που προκαλούν οι εικόνες που παρουσιάζονται στο «Σιωπηλό Κόσμο», οι «Υδροναύτες» επιχειρούν να μεταφέρουν τη «φωνή του βυθού» στην ελληνική κοινωνία και να ευαισθητοποιήσουν κάθε έναν από εμάς για την άμεση ανάγκη προστασίας του υποβρύχιου πλούτου της χώρας μας.

Φωτογραφίες απο τον χώρο της έκθεσης

 

Δημοσιεύτηκε στις: 07/07/2014


Προηγούμενες Δραστηριότητες