vereint im Gesundheitswesen Droge Plan 2013 http://onlinepillen.ch/ Glenn Gould gut temperierten Klavier
«Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιερ-Υβ Κουστώ

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στο ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε η δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιέρ-Υβ Κουστώ και του υδροβιολόγου του National Geopraphic Enric Sala, παρουσία του ίδιου του Πιέρ-Υβ Κουστώ. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, πρόεδρος του οποίου είναι η κα. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η Ομάδα Δράσης «Ωκεανοί» των Young Global Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και το ΄Ιδρυμα Ευγενίδου.

Το ντοκιμαντέρ συγκρίνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο βυθό της Μεσογείου φανερώνοντας τη ρύπανση, την υποβάθμιση των υδάτων, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη μείωση των αλιευμάτων με λήψεις που έγιναν πριν από δεκαετίες από τον διάσημο θαλάσσιο εξερευνητή Ζακ-Υβ Κουστώ. Επιπλέον, ο ωκεανογράφος Ενρίκ Σάλα και η ομάδα δυτών του Πιερ-Υβ Κουστώ επισκέπτεται θαλάσσια καταφύγια, που έχουν οριοθετηθεί σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου, διερευνώντας τα οφέλη για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, τους αλιείς και την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Στην εκδήλωση έγινε προβολή και της βιντεοπαρουσίασης του Τμήματος Οικολογικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας μας με τους διοργανωτές της εκδήλωσης και της προοπτικής για κοινές δράσεις σε διάφορα επίπεδα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Κος Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενίδιου Ιδρύματος και στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Κα Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής επικρατείας, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της υπήρξαν εκτεταμένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από μέρος των παρευρισκόμενων, οι οποίες σταμάτησαν μόνο όταν τη διαδέχθηκε στο βήμα ο Πιέρ-Υβ Κουστώ, εμφανώς προβληματισμένος για την δημιουργηθείσα ένταση στους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία για την εκδήλωση και η ευθύνη για την διοργάνωσή αυτής, ανήκει στην Κα Αυγερινοπούλου.

Η δήλωση του Πιέρ-Υβ, πως ήρθε να μιλήσει για την θάλασσα και όχι για πολιτική, ήταν πραγματικά αυτό που χρειάζονταν να ακουστεί τη δεδομένη στιγμή.

Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ, Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Ομάδας Δυτών Κουστώ» , μίλησε για το όραμα του πατέρα του, Ζακ-Υβ Κουστώ, αλλά και το δικό του για τη συνέχιση του σπουδαίου αυτού έργου. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», το οποίο ταξίδεψε αλλά και προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους, καθώς δεν περιορίζεται απλά στο να επισημάνει το πρόβλημα αλλά και προτείνει κάποιες ουσιαστικές λύσεις.

Η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση είναι μια εξαιρετική απόδειξη για το κοινωνικό ενδιαφέρον σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την θάλασσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ελπίζουμε να δούμε πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον και κυρίως ευχόμαστε να ευαισθητοποιήσουν όλους τους φορείς που μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά για την λύση των προβλημάτων, η οποία λύση μπορεί όχι μόνο να θεραπεύσει τις "πληγές" που έχουμε προκαλέσει στο περιβάλλον, αλλά μπορεί να είναι και ένας από τους τρόπους που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια μας να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε ως χώρα.


Οι Υδροναύτες στον θόλο του Ευγενίδειου Ιδρύματος
 


ο Κος Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενίδιου Ιδρύματος
 


η Κα Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
 


Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ

 

Δημοσιεύτηκε στις: 14/12/2011


Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
«Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιερ-Υβ Κουστώ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/12/2011)
Κολύμπησαν προς την ελευθερία......
(Δημοσιεύτηκε στις: 30/11/2011)
Απειλή για το περιβάλλον τα συνθετικά ρούχα......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/11/2011)
Επιστροφή στη θάλασσα για τον «Πέτρο» και τον «Αχι......
(Δημοσιεύτηκε στις: 08/11/2011)
Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας "Μεσόγειος: ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 03/11/2011)
Βρέθηκε πλοίο του μογγολικού στόλου του 1281......
(Δημοσιεύτηκε στις: 31/10/2011)
Οι θαλάσσιες χελώνες εκπέμπουν SOS......
(Δημοσιεύτηκε στις: 05/10/2011)
Αντιβιοτική ουσία στο συκώτι καρχαριών αντιμετωπίζ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 20/09/2011)
Άγνωστο είδος δελφινιού κρυβόταν «κάτω από τη μύτη......
(Δημοσιεύτηκε στις: 16/09/2011)
Τα δελφίνια του Αμβρακικού «αντιλαμβάνονται την έν......
(Δημοσιεύτηκε στις: 01/09/2011)
ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ…......
(Δημοσιεύτηκε στις: 11/08/2011)
Νέα έρευνα στο ναυάγιο του «Μέντωρ» ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2011)
«Σκούπα» στα δηλητηριώδη λιονταρόψαρα......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2011)
Στην υπηρεσία της χελώνας ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 10/08/2011)
«Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε»......
(Δημοσιεύτηκε στις: 04/08/2011)
Οι φάλαινες του... Αιγαίου......
(Δημοσιεύτηκε στις: 04/07/2011)
«Πέταξαν» προς την ελευθερία ......
(Δημοσιεύτηκε στις: 01/07/2011)
Οι αχινοί μας βλέπουν με... ένα μάτι!......
(Δημοσιεύτηκε στις: 01/07/2011)
Οι φώκαινες του Αριστοτέλη κινδυνεύουν......
(Δημοσιεύτηκε στις: 30/06/2011)
Ένα «χταπόδι» στο ναυάγιο του Βρετανικού......
(Δημοσιεύτηκε στις: 24/06/2011)
Προηγούμενες Δραστηριότητες