"Λάμπρος" - Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Η παραλία, η οποία πήρε το όνομα της απο την παρακείμενη ταβέρνα, είναι απο τους πλέον αγαπητούς προορισμούς των αυτοδυτών. Όχι μόνο γιατι είναι εξαιρετικά "φιλική" για τους αυτοδύτες, καθώς προσφέρει πολλές ευκολίες σε αυτούς, αλλά γιατί η κατάδυση στην περιοχή, μπορεί να κρύβει και αρκετές ευχάριστες συναντήσεις..

Είναι μια περιοχή την οποία έχουμε επιλέξει αμέτρητες φορές στις καταδυτοσυναντήσεις μας, και πιστεύω πως αξίζει να έχει ένα αποκλειστικά δικό της θέμα, ώστε να βλέπουν μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αυτοδύτες που μπορεί να μην την ξέρουν και που θέλουν έναν κοντινό καταδυτικό προορισμό!

Το γνωστό και ως "Λιμανάκι μηδέν" είναι σίγουρα ένας κοντινός προορισμός από τον οποίο έχει περάσει η πλειοψηφία των Αθηναίων αυτοδυτών.
Τόσο το ότι είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, όσο και το ότι έχει πολύ εύκολη πρόσβαση είναι σίγουρα οι παράγοντες που κάνουν την συγκεκριμένη τοποθεσία ιδιαίτερα ελκυστική όταν υπάρχει περιορισμένος χρόνος για να αφιερώσεις σε μια κατάδυση.Ο "Λάμπρος" βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Λίμνη Βουλιαγμένης, οπού θα δείτε και την ομώνυμη ταβέρνα.
Μπορείτε να σταθμεύσετε στον μικρό παράδρομο οπού βρίσκεται και μια στάση λεωφορείου, να ξεφορτώσετε τα πράγματα σας αλλά δεν θα σας συνιστούσα να αφήσετε εκεί το αυτοκίνητο σας, διότι κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε και ένα ροζ χαρτάκι κολλημένο στο παρμπρίζ όταν με το καλό επιστρέψετε.


Ακριβώς απέναντι υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης σχετικά ασφαλής.

Το βάθος δεν ξεπερνάει τα 15 μέτρα και η ποιο συνηθισμένη πορεία που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος είναι να κινηθεί αριστερά, παράλληλα με τα βράχια. Ο βυθός είναι αμμώδης και η ορατότητα συνήθως είναι ιδιαίτερα καλή, ενώ η περιοχή είναι ιδανική για νυχτερινή κατάδυση, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις φυσικά.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη..απογευματινή!!Μπορεί το μέρος να μην φημίζεται για την έντονη ζωή που θα αντικρύσει κάποιος, εντούτοις όμως πολλές φορές μας έχει εκπλήξει με εμφανίσεις πολύ όμορφων οργανισμών όπως ιππόκαμπους, αστακούς, χριστόψαρα, χελιδονόψαρα κ.α.Χαρακτηριστικό "έκθεμα" είναι το κλασσικό παπάκι, στο οποίο και έχουν φωτογραφηθεί οι περισσότεροι αυτοδύτες.Η κατάδυση στο Λάμπρο, υπό κανονικές συνθήκες ξεπερνάει την μια ώρα παραμονής και μπορεί κάποιος να ετοιμάσει τον εξοπλισμό του με μεγάλη άνεση, καθώς υπάρχουν παγκάκια και μπορεί άνετα να προστατευτεί κάποιος από οποιοδήποτε καιρό.

Πολύ σπάνια θα νιώσετε μοναξιά στην επιφάνεια, μιας που σχεδόν μόνιμα θα συναντήσετε χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τους αυτοδύτες και θα σας πουν μια ζεστή καλημέρα!Στην περιοχή της βουλιαγμένης απαγορεύεται η υποβρύχια αλιεία, οπότε και αν συναντήσετε κάποιον ψαροντουφεκά, μπορείτε ευγενικά να του το υπενθυμίσετε..

Το τηλέφωνο του αρμόδιου λιμεναρχείου είναι 210 8960118.

Για να βρείτε ευκολότερα την περιοχή, μπορείτε να κατεβάσετε σε συμπιεσμένη μορφή το αρχείο τοποθεσίας (kmz), που μπορείτε να ανοίξετε με την έκδοση του google earth που έχετε.

Κατεβάστε το, εδώ.

Αφού το κάνετε extract / αποσυμπιεση στον υπολογιστή σας, με δεξί κλίκ επιλέξτε "άνοιγμα με" - Google earth, για να δείτε την τοποθεσία.

Δημοσιεύτηκε στις: 27/12/2010


Latest Category Articles
Το Πετροκάραβο στις Σπέτσες......
(Δημοσιεύτηκε στις: 09/02/2011)
Κατάδυση στην Ανατολική Μακεδονία......
(Δημοσιεύτηκε στις: 07/02/2011)
Σπήλαιο Ελεφάντων στην Κρήτη......
(Δημοσιεύτηκε στις: 14/01/2011)
Δεύτερο Λιμανάκι Βουλιαγμένης......
(Δημοσιεύτηκε στις: 28/12/2010)
Όρμος Καταφυγή......
(Δημοσιεύτηκε στις: 28/12/2010)
Τρίτο λιμανάκι Βουλιαγμένης......
(Δημοσιεύτηκε στις: 28/12/2010)
Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια .......
(Δημοσιεύτηκε στις: 28/12/2010)
Δικαστικά, Μαραθώνας......
(Δημοσιεύτηκε στις: 27/12/2010)
Σέσσι, Γραμματικό......
(Δημοσιεύτηκε στις: 27/12/2010)
Σπηλιές Ντούνη......
(Δημοσιεύτηκε στις: 27/12/2010)
Λιμιώνας Καλάμου......
(Δημοσιεύτηκε στις: 27/12/2010)
Πρώτο λιμανάκι βουλιαγμένης......
(Δημοσιεύτηκε στις: 27/12/2010)
Προηγούμενες Δραστηριότητες